Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dít is het thema van het Songfestival in Rotterdam volgend jaar

Het aftellen is begonnen, over een paar maanden vindt het wereldwijd populairste zangfestijn plaats in Rotterdam. Donderdagavond werd in De wereld draait door het thema van het Songfestival bekendgemaakt.

Emma Wortelboer, Cornald Maas, Richard Groenendijk en uitvoerend producent Sietse Bakker schoven bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel aan.

Advertentie

Alle kanten op
Het thema van het Songfestival 2020 is ‘Open up‘. “Met die slogan nodigen we mensen uit om zich open te stellen voor elkaar, meningen, elkaars verhalen en natuurlijk vooral voor elkaars muziek. Met Open up kun je alle kanten op. Voel de vrijheid om deze slogan op je eigen manier aan te vullen”, legt Sietse Bakker uit.

Het land in
Hij vervolgt dat zo’n thema van groot belang is voor het Songfestival. “Het is je creatieve kapstok. Je moet 3 shows maken voor heel Europa én de hele wereld. Dan heb je een rode draad nodig. Zo’n thema wordt niet even ‘in een kamertje in Hilversum’ bedacht. Daar ga je het land voor in.”

Niet alleen muziek
Commentator Cornald Maas vindt het een goed thema, maar benadrukt dat je het niet te letterlijk moet nemen. “Vorig jaar riep Duncan Laurence ‘Music first‘, maar het hoeft echt niet allemaal over muziek te gaan. Doe ermee wat je wilt.”

Is het al mei?
Dankzij de overwinning van Duncan Laurence afgelopen jaar in Tel Aviv vindt het Songfestival voor het eerst sinds 40 jaar weer plaats in Nederland. Op 12 en 14 mei zijn de halve finales in Ahoy, op 16 mei weten we wie zich de grote winnaar mag noemen.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: AD. Beeld: ANP

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien