Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dít is het thema van het Songfestival in Rotterdam volgend jaar

Het aftellen is begonnen, over een paar maanden vindt het wereldwijd populairste zangfestijn plaats in Rotterdam. Donderdagavond werd in De wereld draait door het thema van het Songfestival bekendgemaakt.

Emma Wortelboer, Cornald Maas, Richard Groenendijk en uitvoerend producent Sietse Bakker schoven bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel aan.

Advertentie

Alle kanten op
Het thema van het Songfestival 2020 is ‘Open up‘. “Met die slogan nodigen we mensen uit om zich open te stellen voor elkaar, meningen, elkaars verhalen en natuurlijk vooral voor elkaars muziek. Met Open up kun je alle kanten op. Voel de vrijheid om deze slogan op je eigen manier aan te vullen”, legt Sietse Bakker uit.

Het land in
Hij vervolgt dat zo’n thema van groot belang is voor het Songfestival. “Het is je creatieve kapstok. Je moet 3 shows maken voor heel Europa én de hele wereld. Dan heb je een rode draad nodig. Zo’n thema wordt niet even ‘in een kamertje in Hilversum’ bedacht. Daar ga je het land voor in.”

Niet alleen muziek
Commentator Cornald Maas vindt het een goed thema, maar benadrukt dat je het niet te letterlijk moet nemen. “Vorig jaar riep Duncan Laurence ‘Music first‘, maar het hoeft echt niet allemaal over muziek te gaan. Doe ermee wat je wilt.”

Is het al mei?
Dankzij de overwinning van Duncan Laurence afgelopen jaar in Tel Aviv vindt het Songfestival voor het eerst sinds 40 jaar weer plaats in Nederland. Op 12 en 14 mei zijn de halve finales in Ahoy, op 16 mei weten we wie zich de grote winnaar mag noemen.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: AD. Beeld: ANP

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien