Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zilver poetsen? Met dít product doe je dat in een handomdraai

Het kan nogal een werkje zijn om je zilverwaren weer blinkend schoon te krijgen. Ben je het zat om urenlang met een doekje in de weer te zijn? Met déze tip hoef jij niets te om om je zilver weer blinkend schoon te krijgen. 

En je hebt er ongetwijfeld alles al voor in huis.

Advertentie

Zwarte aanslag

Zilveren sieraden of zilver servies kan na verloop van tijd een beetje zwart gaan uitslaan. Dat komt door een chemische reactie die er ontstaat tussen het zilver en zwavelwaterstof in de lucht. Het maakt je zilverwaren een stuk doffer en minder mooi en zo nu en dan poetsen is dus een must. Maar er is goed nieuws als je dat rotklusje zat bent.

Magisch sopje

Er is namelijk een manier om zonder enige moeite van deze zwarte aanslag af te komen. Zo kun je met slechts 3 ingrediënten een magisch ‘sopje’ maken dat jouw zilverwaren in no time weer laat blinken. Wat je hiervoor nodig hebt is kokend water, soda en aluminiumfolie.

Laten weken

Pak een emmer en bekleed de binnenkant ervan met aluminiumfolie. Gooi daar vervolgens een lepel (of meer) soda bij. Dan schenk je er per lepel soda 1 liter kokend water bij. Laat de soda oplossen en leg je zilverwaren in het sopje. En that’s it!

Afdrogen

Vervolgens neem je zo nu en dan een kijkje om te zien of de bovenkant van de zilveren items al schoon begint te worden. Zodra de donkere aanslag aan deze kant weg is, draai je de zilveren spullen om. Als beide kanten schoon zijn spoel je de items af onder lauwwarm water en droog je ze af met een zachte doek.

Oppassen

Let erop dat je geen sieraden in het badje gooit met stenen of diamanten erin. Het sopje kan dat namelijk beschadigen. Maar verder zijn er vooral voordelen aan deze manier van zilver poetsen. Gemiddeld moet het zilver maar een kwartiertje in het sodabadje liggen en daarmee is dit een heel snelle methode. En het is ook nog eens hartstikke goedkoop!

Wist je dat je met aluminiumfolie nog veel meer handige dingen kunt doen? Zoals deze lifehack!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: De huishoudcoach. Beeld: iStock.

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien