Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Déze tips helpen je sporttas fris te houden

Wanneer was de laatste keer dat je jouw sporttas hebt leeggeruimd of grondig hebt gewassen? Wij geven eerlijk toe: het gebeurt waarschijnlijk niet zo vaak als zou moeten. Maar je wil natuurlijk niet een uur in de wind stinken.

We hebben een paar handige tips om je sporttas langer fris te houden tussen de wasbeurten in. Dan is dát in ieder geval geen reden meer om het sporten een keer over te slaan.

Advertentie

Stop een theezakje in je tas
Theezakjes werken als geurvreter. Laat een nachtje een theezakje in je tas zwerven en de volgende dag ruikt je tas (hopelijk) iets frisser.

Haal je tas leeg zodra je klaar bent met sporten
Een handdoek of gedragen kleding opgepropt in je tas laten zitten, doet je tas geen goed. Voor de kleding is het trouwens ook niet al te best. Zet daarom na het sporten je schoenen te luchten en gooi je kleding en de handdoek in de wasmand. Zo heeft je tas de tijd om even te luchten.

Stop je tas in de was
Kan je tas tegen een wasbeurt? Schroom dan niet om hem één keer in de zoveel tijd in de wasmachine te gooien.

Neem je tas af met een desinfecterend doekje

Neem af en toe de binnen- en buitenkant van je tas af met een desinfecterend doekje. Weg met bacteriën, want die veroorzaken juist die muffe geurtjes.

Frisse lucht
Laat je sporttas luchten in de frisse buitenlucht. Laat je sportkleren niet te lang achter in je tas na een work-out, net zo min als je schoenen. Het allerbeste is om de boel meteen lekker te luchten en te wassen.

Etherische oliën
Vul een spuitfles met water en een paar druppels etherische olie – bijvoorbeeld tea tree of lavendel – en spray je sporttas tussen de wasbeurten door een beetje vochtig met deze mist.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: www.gelukkigerwonen.nl Beeld: iStock.

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien