Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Met déze tips voorkom je dat zilveren sieraden een zwarte kleur krijgen

Draag je regelmatig zilveren sieraden, maar baal je ervan dat ze na een tijdje een vieze, zwarte kleur krijgen? Dankzij deze tips heb je nergens meer last van.

Zilveren sieraden worden vaak naar verloop van tijd zwart als je ze veel draagt. Dit betekent niet dat ze aan verslijten zijn. Ze moeten gewoon even gepoetst worden. Dit kun je doen door ze schoon te maken met zilverpoets. Dit product kun je gewoon bij een drogisterij of juwelier halen.

Advertentie

Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom hebben we wat tips voor je om je favoriete sieraden mooi zilver te houden.

1. Open en bloot
Laat je sieraden nooit open en bloot ergens liggen. Ze worden zo namelijk blootgesteld aan lucht, licht en vocht. Hierdoor kunnen ze sneller verkleuren. Je kunt ze beter in de originele verpakking bewaren of gewoon in een juwelendoosje.

2. Badkamer
Laat ze liever ook niet in de badkamer liggen. Dit is een vochtige ruimte en ook hierdoor kunnen ze snel een donkergrijze of zwarte kleur krijgen. De beste plek is vaak je woon- of slaapkamer.

3. Sporten
Tijdens het sporten ga je zweten, hierdoor wordt met name je ketting vochtig. Zweet kan ervoor zorgen dat je sieraad sneller gaat oxideren. Deze oxidatie is te zien door de verkleuring naar zwart. Ook kun je beter geen sieraden dragen als je gaat zwemmen.

4. Parfum
Wil je graag wat parfum opdoen, wacht dan nog even met het omdoen van je sieraden of zorg ervoor dat je niet rechtstreeks op je ketting of armband spuit. De stoffen die in parfum zitten zijn niet zo goed voor je sieraden.

5. Koken
Het klinkt misschien gek, maar ook tijdens het koken kun je beter even je sieraden uitdoen. Onder andere eieren en uien bevatten zwavelhoudende stoffen. Ook deze stoffen kunnen je sieraden zwart laten kleuren.

Toch dof geworden? Zo laat je doffe sieraden weer blinken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien