Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Opruimcoach tipt: zo krijg je weer overzicht in je voorraadkast

De gemiddelde voorraadkast ziet eruit als een huishouden van Kea. Het opruimen ervan is dan ook zeker niet de favoriete taak van velen.

Opruimgoeroe Lammy Wolfslag vindt het daarentegen wél een leuk klusje. Aan Elle deelt ze daarom graag haar tips om iedereen gemotiveerd aan het werk te zetten. Krijg jij al opruimkriebels?

Advertentie

Geen verzamelwoede
“Je moet je afvragen hoeveel voorraad je nog in huis moet hebben”, begint Lammy. “Het is nog maar de vraag of dat hamsteren van producten zoals we vroeger deden, nog wel zo nodig is. Je moet je ook afvragen hoe lang de producten dan in die kast staan. Stel, je haalt in één keer 5 pakken waspoeder. Dan kan het zo zijn dat er tenminste 1 pak over een jaar nog in de kast staat, en dan is het al zijn kracht al verloren.”

Overdreven
Daarmee heeft de opruimcoach een persoonlijke bekende in gedachten die laatst 7 kilozakken gebakken uitjes had ingeslagen. “Kijk, dan kun je gebakken uitjes best vaak gebruiken, maar 7 kilo voorraad is wel héél overdreven. Dat is ook direct de reden dat veel producten over de datum gaan; dat kun je gemakkelijk voorkomen door niet zo groot meer in te kopen.”

Wees kritisch
Daarnaast is een veelgemaakte fout volgens Lammy het opbergen van boodschappentassen: “Vaak zie ik dat mensen er veel grote boodschappentassen bewaren, die enorm veel ruimte in beslag nemen – terwijl je er maar een stuk of 3 nodig hebt tijdens het doen van boodschappen.”

Lammy heeft nog een aantal bruikbare tips om de zwijnenstal op te ruimen:

  • Berg spullen als gereedschap op in een transparante bak. Als je dan een hamer zoekt, weet je direct waar hij ligt.
  • Probeer de grond vrij te houden. Dat je in de kast kunt staan is praktisch handig, maar geeft ook veel rust.
  • Mest de kast eens in de 3 maanden uit, en kijk dan nog ’s kritisch naar hoe vaak je een bepaald product gebruikt en of ze allemaal nog goed zijn. Door dit overzicht koop je ook minder snel spullen dubbel.
  • Pakken die onaangebroken zijn, moeten in de voorraadkast. Pakken die wel al aangebroken zijn, moeten naar de keuken.
  • Cluster dezelfde spullen bij elkaar. Geef elke plank een naam, zodat het duidelijk is wat er hoort te staan.

En? Ben jij al aan het opruimen geslagen?

Misschien ben je wel van plan het hele huis gelijk onder handen te nemen. Een lichte en handzame snoerloze stofzuiger is dan zeker handig:

Inventum Steelstofzuiger en kruimeldief in één
Inventum Steelstofzuiger en kruimeldief in één
€ 149,99 € 104,90
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle. Beeld: iStock

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien