Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Met dít trucje ben je zo van je telefoonverslaving af

We staan ermee op en we gaan ermee naar bed: de mobiele telefoon. Zodra we zien dat er een berichtje binnenkomt, móét je het wel lezen en antwoorden. Of..? Er is nu een trucje om dat gevoel te laten verdwijnen. 

Een smartphone heeft ontzettend veel kleuren, wat natuurlijk erg mooi is, maar dit kan ook erg verslavend werken. Met die kleurtjes valt het namelijk meteen op als je een nieuw appje binnenkrijgt.

Advertentie

Concentratievermogen
Door het kleurenfilter uit te zetten, kun je je concentratievermogen een flinke boost geven. Als je je beeldscherm op zwart-wit zet kun je minder snel afgeleid raken door al die mooie kleurtjes van je smartphone. Je hebt minder de neiging om je telefoon te ontgrendelen en dat nieuwe berichtje te lezen.

Grijs scherm
Normaal gesproken kun je uren achter elkaar door je social media scrollen, ook dat wordt minder met een zwart-wit. Het ziet er allemaal een stuk saaier uit, waardoor je er sneller klaar mee bent. Ook is het grijze filter beter en rustiger voor je ogen, dan al die heftige kleuren.

Het is het proberen waard, toch? Wie weet ben jij hierdoor wel binnen no-time van die telefoonverslaving af. Zo doe je dat bij een iPhone:

iPhone

De leukste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NSMBL. Beeld: iStock

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien