Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Met déze gekke trucjes blijft je eten langer vers

Heb je net boodschappen gedaan en zit je koelkast weer tjokvol vers eten? Dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom deelt Libelle een aantal handige trucjes waarmee je voorkomt dat je boodschappen weg moet gooien.

Met onderstaande tips sla je 2 vliegen in 1 klap: je bespaart geld én gaat de verspilling van eten tegen.

Advertentie

Kaas langer vers houden
Om te voorkomen dat je lekkere blok kaas gaat schimmelen, kun je het in zout water bewaren. Hierdoor blijft de kaas langer goed en krijg je minder snel rotte plekken. Zorg er wel voor dat je de kaas volledig onderdompelt in het zoute water, anders heeft het trucje geen nut.

Kropsla
Ook verse kropsla kan veel langer goed blijven wanneer je het niet zomaar in de koelkast legt. Om te voorkomen dat er snel bruine plekken in de sla komen, kun je de krop het beste in kleinere stukken snijden. Wikkel deze stukken apart in een theedoek, want zo blijft het langer vers.

Ui in je panty
Uien blijven best lang goed. Maar als je er nóg langer van wilt genieten, kun je ze het beste in een panty bewaren. Dit klinkt wat gek, maar het werkt écht. Want hierdoor drogen de uien niet uit. Nog een tip: bewaar ze liever niet in de koelkast, want het vocht van de koelkast maakt uien ook sneller droog.

Tomaten
Hoe leg jij je tomaten neer? De kans is groot dat je ze netjes naast elkaar neerlegt. Maar om er langer van te kunnen genieten, kun je ze voortaan beter op de kop neerleggen. Verwijder eerst de groene steeltjes en leg ze daarna omgekeerd in een bakje neer. Hierdoor worden de tomaatjes minder snel zacht.

Watermeloen 
Met deze warmte is er haast niets lekkerder dan watermeloen. Als je de meloen al gesneden hebt, kun je de stukjes het best in een zeef doen en deze in een kom in de koelkast plaatsen. Wanneer je het fruit met deze constructie in de koelkast zet, blijft het langer vers. Ideaal voor een tuinfeestje, niet?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Vriendin. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien