Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Student deelt bizarre trucs voor extreem goedkope vliegtickets

Student Milan Passchier uit Gouda pakte z’n spullen in en reisde in mei kriskras door Europa. In zes dagen bezocht hij maar liefst 7 steden. En dat dat goedkoop kan, bewijst de jongen met zijn vliegticket van Stockholm naar Gdansk.

Voor dat ticket betaalde hij slechts €3,19.

Advertentie

De prijzen voor vliegtickets zijn tegenwoordig laag. Soms zelfs zó laag dat een vliegtuigmaatschappij meer verdient aan je ticket, dan je er zelf voor neertelde. Dat geldt ook voor student Milan: hij betaalde voor al zijn tickets bij elkaar net iets meer dan €40. Ook een goedkoop ticket scoren deze zomer? Wij delen zijn beste tips!

1. Gebruik een vergelijkingssite
Natuurlijk, vluchten checken bij de luchtvaartmaatschappij zelf is sowieso een slim idee, maar vergeet ook de zogenaamde ‘metaticketspeurders’ (vergelijkingssites) niet. Zo’n zoekmachine zoekt in meerdere tarievenvergelijkers en dat kan nogal eens voordeel opleveren. Denk aan Skyscanner.nl, Paperflies.com en Google Flights.

2. Laat je eindbestemming los
Wil je gewoon lekker betaalbaar een weekje naar de zon en maakt de exacte bestemming je niet zoveel uit? Dat is zeker in je voordeel! Voer ‘overal’ in als bestemming op een vergelijkingssite en kijk wat de goedkoopste opties zijn. Op Google Flights kies je dan voor ‘bestemmingen verkennen’.

3. Ga voor de goedkoopste maand
Nog een tip van de student: zoek de goedkoopste maand om te vliegen op Skyscanner.nl.

4. Boek vanaf je computer
En dus bij voorkeur níet vanaf je telefoon. Volgens Duits onderzoek leidt boeken via je telefoon vaak voor een hogere ticketprijs. De reden daarvoor is onbekend…

5. Boek losse vluchten in plaats van een retour
Deze tip is de moeite waard om uit te proberen. Student Milan kwam erachter dat twee enkele reizen vaak goedkoper uitvallen (bij verschillende aanbieders) dan het boeken van een retourticket. Is direct vliegen naar bestemming B te duur? Probeer dan of een ticket van A naar C goedkoper uitvalt, en stap uit op B. 

Goed om te weten: volgens Amerikaans onderzoek wisselt de prijs van een vliegticket gemiddeld 71 keer tussen het moment dat een vlucht beschikbaar komt en de dag dat het vliegtuig opstijgt!

8 dagen naar subtropisch Tenerife
8 dagen naar subtropisch Tenerife
379,-
Boek hier

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! Bron: Volkskrant.nl. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien