Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zo vaak kun je het best de vaatwasser reinigen

Leven zonder een vaatwasser kunnen veel mensen zich niet meer indenken. Alle vaat die op het aanrecht staat kan met een vaatwastablet hop, de vaatwasser in. Omdat een vaatwasser dagelijks met afwasmiddel gespoeld wordt lijkt het alsof het zichzelf wel schoonmaakt. Maar ook een vaatwasser moet gereinigd worden!

Soms komt je vaat er niet meer schoon uit of ruikt het niet fris. Grote kans dat dit komt omdat je vaatwasser een schoonmaakbeurtje nodig heeft. Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je de vaatwasser gebruikt, maar het is verstandig om hem gemiddeld eens in de 2 maanden te reinigen.

Advertentie

Vieze vaat
Maak je hem niet schoon, dan blijven er kalkaanslag, etensresten en vet in de vaatwasser zitten. Door deze viezigheid kunnen filters en afvoeren verstopt raken. Geen wonder dat je vieze vaat hebt en een stinkende machine. Wees er dus op tijd bij, anders ben je nog verder van huis.

Manier 1
Gelukkig hoeft het maar 10 minuutjes te kosten om je vaatwasser weer schoon te hebben. Haal de vaatwasmachine leeg en haal het filter dat onderin zit eruit. Borstel het vervolgens met een warm sopje en een zachte afwasborstel schoon. Daarna zijn er twee manieren om de vaatwasser te reinigen. De eerste manier is heel simpel: in de supermarkt zijn er tabletten te koop speciaal voor het reinigen van de vaatwasser. Als je het filter hebt schoongemaakt kun je de gebruiksaanwijzing opvolgen en de vaatwasser op de heetste stand leeg laten draaien.

Manier 2
Het voordeel van de tweede manier is dat het goedkoper én milieuvriendelijker is. Maak de filters schoon zoals uitgelegd is en haal de vaatwasser leeg. Giet een scheut azijn in de vaatwasser en leg er verdeeld een gesneden citroen in. Hierdoor ontkalk je de machine én ontvet je hem. Laat de vaatwasser op de heetste stand een keer draaien en hij zal weer blinken vanbinnen.

Zien wat er in je vaatwasser gebeurt? 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de dagelijkse update!

Bron: meerkeuken.nl. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien