Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zó kun je je vaatwasser nog slimmer gebruiken

De vaatwasser: wij kunnen niet meer zonder! Om het beste uit je ‘stalen Truus’ te halen, zou je deze 7 tips eens moeten proberen.

  1. Draai voordat je de vaatwasser aanzet eerst even de kraan in de keuken open op standje ‘heet’, zo raadt schoonmaakexpert Carolyn Forte van Good Housekeeping aan. Zo loopt het koude water in de leidingen weg. Op het moment dat je de vaatwasser aanzet, komt er direct warm water in de machine, waardoor je vaat beter schoon wordt.
  2. Net als dat je een waterkoker regelmatig moet ontkalken, moet je dat ook met je vaatwasser doen. Dat doe je als volgt: plaats een glas of een maatbeker met ongeveer een halve liter azijn erin op het bovenste rek van de vaatwasser. Laat je afwasmachine vervolgens een normaal programma draaien (zonder andere vaat erin). De azijn zal zich vermengen met het water in de machine, waardoor het apparaat ontkalkt.
  3. In je vaatwasser zitten op sommige plekken kleine gaatjes en lastig te bereiken hoekjes waar etensresten in achter kunnen blijven. Met een klein staaldraadje kun je deze resten eruit peuteren.
  4. Gooi een oude tandenborstel niet weg, maar leg ‘m in je keukenkastje. Met die oude tandenborstel kun je namelijk heel goed de filters en andere onderdelen van je vaatwasser een schoonmaakbeurt geven.
  5. Sorteer je bestek en borden al bij het inruimen van de vaatwasser. Dus doe alle vorken bij elkaar in een vakje van het bestekrekje, en alle messen in het vakje ernaast. Hetzelfde geldt voor de borden: zet alle kleine borden naast elkaar en alle borden daarachter. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk bij het uitruimen.
  6. Begin bij het uitruimen met het onderste rek. Als je namelijk eerst het bovenste rek uitruimt, plonst er nogal eens wat achtergebleven water (dat bovenop je glazen of mokken ligt) naar beneden. Het gevolg: je droge schone vaat onderin is weer nat. Begin dus onderaan!
  7. Gebruik jij je vaatwasser alleen voor je servies en bestek? Daar is hij wel voor bedoeld, maar er zijn nog veel meer andere dingen die je ermee schoon kunt maken: bekijk hier een lijstje van spullen die óók in de vaatwasser kunnen.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Advertentie

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien