Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Déze verrassende dingen kun je nog meer met vaatwastabletten doen

Vaatwastabletten gooi je elke dag gedachteloos de machine in, om ‘s ochtends de brandschone vaat weer uit te ruimen. Een uitvinding waar we hartstikke dankbaar voor zijn. Maar wist je dat je nog veel meer dingen met vaatwastabletten kunt doen?

De tabletten blijken namelijk een stuk veelzijdiger te zijn dan je denkt, schrijft huishoudwebsite Helpling. Déze verrassende dingen kun je er nog meer mee doen.

Advertentie

1. De oven schoonmaken met vaatwastabletten
Heb je een aangekoekte bakplaat of vieze spetters op de ovenruit? In beide gevallen kun je dit heel eenvoudig schoonmaken door een vaatwastablet in lauw water te dippen en daar vervolgens de plaat, het rooster of de ruit mee te schrobben.

2. Gele zweetplekken uit witte shirts verwijderen
Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar stop er nu ook een vaatwastablet bij. Gewoon, rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele okselvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen verminderen. Waarom? Vaatwastabletten zijn beter in het verwijderen van vet en vettige substanties dan wasmiddel.

3. Frituurpan schoonmaken
Vind je dit altijd een vervelend karwei? Vanaf nu niet meer. Vul de frituurpan met kokend water tot waar normaal gesproken de olie komt. Voeg een vaatwastablet toe en zet de frituurpan 10 minuten aan. Let erop dat de temperatuur in de frituurpan niet boven de 90 graden komt. Spoel daarna de frituurpan om met heet water en hij is weer brandschoon.

4. Vieze geuren verdrijven
Maar je kunt nog meer met vaatwastabletten doen. Want etensgeuren die in huis blijven hangen, verjaag je eenvoudig door een pan met een flinke laag water op het vuur te zetten. Voeg een tablet toe en de etensgeur zal snel worden geabsorbeerd.

5. Kringen uit je theemokken
Een bekend probleem voor thee-fanaten: lelijke bruine kringen in je mokken en theepot die niet weg te krijgen zijn. Vul de theepot met kokend water en een vaatwastablet. Laat dit een uur intrekken en schenk vervolgens de hele pot leeg. Die bruine kringen zijn gegarandeerd verdwenen. En als je de mokken wilt schoonmaken, verdeel je het vaatwastablet-water over je mokken en laat je dit een uurtje staan.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Bron: Helpling. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien