Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Meer vakanties in Europa mogelijk dan verwacht (en wel naar deze landen)

Goed nieuws! Er zijn nóg meer vakanties in Europa mogelijk dan we hadden verwacht. Het kabinet heeft het reisadvies binnen Europa namelijk meer versoepeld dan aangekondigd en dus kun je deze zomer in een boel landen toch vakantie vieren.

En dit zijn de landen die daar allemaal bij horen.

Advertentie

Code geel

In veel landen in Europa gold code oranje. Dit houdt in dat het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is, dus niet voor een vakantiereis. Per 15 juni zou het reisadvies voor talloze Europese landen naar code geel gaan. Je kunt het land dan bezoeken, mits je goed let op de veiligheidsrisico’s. Dit zou aanvankelijk enkel gelden voor België, Duitsland, Italië, Kroatië, Letland, Estland, Litouwen, Portugal, Tsjechië, Bulgarije en Luxemburg.

Extra landen

Nu heeft het kabinet bekend gemaakt dat code geel ook per direct ingaat voor nog een aantal extra landen. Zo kun je vanaf vandaag naar Polen, Zwitserland, IJsland én het geliefde vakantieland Frankrijk afreizen als je je goed let op de veiligheidsrisico’s. Extra veel mogelijkheden om toch nog te genieten van een zomervakantie dus. Ook Spanje krijgt per 21 juni code geel.

Quarantaine

Slovenië zou vanaf 15 juni ook op code geel gaan, maar dat is nog niet gebeurd. Het land heeft namelijk zelf de grenzen voor Nederlandse toeristen nog niet geopend. Griekenland heeft dat wel, maar een vakantie naar dit land is toch net even anders dan bij de bovengenoemde bestemmingen. Iedere Nederlandse toerist die het land betreedt zal namelijk getest worden op corona en verplicht een dag in zelf-quarantaine moeten. Wanneer de test positief is, moet de toerist daarbij nog een aantal weken extra in isolatie.

Grenzen dicht

Een aantal Europese landen blijft de grenzen nog wel even dichthouden. Zo worden reizen naar Denemarken, Zweden en Engeland nog steeds afgeraden.

Had jij al een vakantie geboekt die nu toch niet doorgaat en wil je weten wat jouw rechten zijn? Libelle’s Laurence legt het voor je uit. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock. 

Lees meer

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien