Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Met vrienden een vakantiehuisje huren: mag dat wel in coronatijd?

Een vakantie in het buitenland zit er voor veel mensen niet in, maar een vakantiehuisje huren in Nederland is altijd een goed idee! Tenminste, als het wel coronaproof is. Want mag je wel met vrienden in een vakantiehuisje volgens de coronamaatregelen?

1 juni zijn de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen ingegaan. De terrassen zijn weer open, je mag met meer dan 2 mensen weer afspreken in het openbaar en de treinen rijden weer volgens de normale dienstregeling. Het kan allemaal: zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden. Maar hoe zit het dan met een vakantiehuisje?

Advertentie

Huishouden

Het is soms nogal moeilijk om een duidelijk antwoord te vinden in het doolhof van alle coronamaatregelen. Maar per 1 juni mag je met meerdere vrienden of gezinnen een vakantiehuisje huren. Wel moet je altijd 1,5 meter afstand houden van iedereen die niet bij jouw huishouden hoort.

Eigen sanitair

Daarbij is het van belang dat iedereen eigen sanitair heeft. Voor zover het nu duidelijk is, houdt dit in dat een gezin wel met z’n allen gebruik mag maken van dezelfde douche en wc, maar vrienden of andere gezinnen een andere douche en wc moeten hebben. Als je dus met vrienden in een vakantiehuisje zit, zou je allemaal je eigen sanitair moeten hebben.

Openbare voorzieningen

Momenteel zijn de openbare sanitaire voorzieningen op vakantieparken nog dicht. Deze mogen per 1 juli weer open. Hoogstwaarschijnlijk zullen dan ook de sanitairregels veranderen voor mensen die een vakantiehuisje huren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Dagblad van het Noorden. Beeld: iStock.

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien