Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

9 verrassende dingen die je met vaseline kunt doen

Je hebt vast en zeker een potje vaseline in je badkamer staan voor wanneer je last hebt van een droge huid. Maar dit handige goedje komt nog veel vaker van pas…

1. Dág gespleten haarpunten
Staat een bezoekje aan de kapper weken op je to do list, maar komt het er maar niet van? Zoek je heil niet in dure conditioner, maar smeer gewoon een beetje vaseline in die dode haarpunten. Ideaal!

Advertentie

2. Draag het onder je parfum
Wist je dat je geurtje langer blijft zitten wanneer je er een laagje vaseline onder smeert? De parfum trekt door het ‘beschermlaagje’ niet zo diep in je huid, waardoor je langer van de geur kunt genieten.

3. Smeer het op je potje nagellak
Naarmate je nagellak vaker gebruikt, is de kans groot dat de dop vastplakt en je het potje nog maar moeilijk openkrijgt. Door een beetje vaseline op de rand van het potje te smeren is dat verleden tijd.

4. En… smeer het voor het lakken op je vingers
Zo veeg je uitschieters makkelijk weg en zien je nagels eruit alsof je net bij de manicure bent geweest.

 

5. Dep het op je neus
Snipverkouden? Door vaseline op je neusvleugels te deppen, voorkom je dat je neus schraal wordt van het vele snuiten. Ook fijn voor de mensen met hooikoorts: door een beetje vaseline op je snuit heb je minder last van rondvliegende pollen.

6. Mix het met zeezout
Even mengen en klaar is je bodyscrub!

7. Een beetje op je schoenzolen
Wil jij je nieuwe sneakers vlekkeloos houden? Smeer vaseline op je schoenzolen en je hebt het perfecte vuilafweringssysteem.

8. Hét middeltje tegen piepende scharnieren
Geen olie in de buurt? Vaseline lost het op!

9. Nooit meer lippenstift op je tanden
Vaseline is ideaal om barstjes in je lippen te voorkomen, maar het is ook een handig goedje om op je tanden te smeren. Zo blijft je lippenstift waar-ie hoort: niet in, maar op je mond.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Little Things, Cosmopolitan, Mens en Gezondheid. Beeld: iStock 

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien