Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

9 verrassende dingen die je met vaseline kunt doen

Je hebt vast en zeker een potje vaseline in je badkamer staan voor wanneer je last hebt van een droge huid. Maar dit handige goedje komt nog veel vaker van pas…

1. Dág gespleten haarpunten
Staat een bezoekje aan de kapper weken op je to do list, maar komt het er maar niet van? Zoek je heil niet in dure conditioner, maar smeer gewoon een beetje vaseline in die dode haarpunten. Ideaal!

Advertentie

2. Draag het onder je parfum
Wist je dat je geurtje langer blijft zitten wanneer je er een laagje vaseline onder smeert? De parfum trekt door het ‘beschermlaagje’ niet zo diep in je huid, waardoor je langer van de geur kunt genieten.

3. Smeer het op je potje nagellak
Naarmate je nagellak vaker gebruikt, is de kans groot dat de dop vastplakt en je het potje nog maar moeilijk openkrijgt. Door een beetje vaseline op de rand van het potje te smeren is dat verleden tijd.

4. En… smeer het voor het lakken op je vingers
Zo veeg je uitschieters makkelijk weg en zien je nagels eruit alsof je net bij de manicure bent geweest.

 

5. Dep het op je neus
Snipverkouden? Door vaseline op je neusvleugels te deppen, voorkom je dat je neus schraal wordt van het vele snuiten. Ook fijn voor de mensen met hooikoorts: door een beetje vaseline op je snuit heb je minder last van rondvliegende pollen.

6. Mix het met zeezout
Even mengen en klaar is je bodyscrub!

7. Een beetje op je schoenzolen
Wil jij je nieuwe sneakers vlekkeloos houden? Smeer vaseline op je schoenzolen en je hebt het perfecte vuilafweringssysteem.

8. Hét middeltje tegen piepende scharnieren
Geen olie in de buurt? Vaseline lost het op!

9. Nooit meer lippenstift op je tanden
Vaseline is ideaal om barstjes in je lippen te voorkomen, maar het is ook een handig goedje om op je tanden te smeren. Zo blijft je lippenstift waar-ie hoort: niet in, maar op je mond.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Little Things, Cosmopolitan, Mens en Gezondheid. Beeld: iStock 

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien