Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: zó doe je nu nog veilig boodschappen

De maatregelen om het coronavirus zo goed en kwaad als het kan in te dammen worden telkens aangescherpt. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven om besmetting te voorkomen. Boodschappen doen mag echter nog wél, maar hoe doe je dat veilig? Libelle legt het je uit. 

Een ding is zeker: hamsteren is niet nodig, boodschappen halen in de supermarkt kun je gewoon blijven doen.

Advertentie

Tijdstip

De nieuwe maatregel voor supermarkten en drogisterijen luidt dat er vanaf maandag maar een klant per 10 vierkante meter in de winkel mag zijn. In een supermarkt van 1000 vierkante meter, mogen nu dus nog maar 100 mensen binnen zijn, schrijft brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Er wordt bij de ingang van supermarkten geteld hoeveel mensen er naar binnen gaan, zodat het niet te druk is. Wil je voorkomen dat in de rij moet staan? Ga dan bij voorkeur ’s middags boodschappen doen.

Winkel alleen

Terwijl het natuurlijk heel gezellig is om samen boodschappen te doen, kun je dat wegens het virus nu beter eventjes niet doen. Probeer er geen uitje van te maken, maar doe efficiënt boodschappen in je eentje. Dit geldt natuurlijk níet voor eenoudergezinnen die hun kroost niet thuis kunnen laten.

Afstand en aanraking

Houd ook in de supermarkt voldoende afstand. De regel geldt, ook in de winkel, dat 1,5 meter afstand tot elkaar houden belangrijk is. Probeer ook zo min mogelijk producten in de schappen aan te raken. Dit kun je doen door een boodschappenlijstje te maken, zodat je doelgericht door de supermarkt loopt. Dit maakt je bezoekje sneller en daarmee dus ook veiliger.

Betalen

Pinnen is wegens het coronavirus de beste optie, al helemaal als dit contactloos gebeuren kan. Ook betalen met je telefoon met de app van jouw bank is zeker aan te raden, omdat je hierbij niet de toetsen van de pinautomaat hoeft aan te raken. Is pinnen geen optie? Vermijd dan elk rechtstreeks contact met de kassamedewerker wanneer je het geld overhandigt. En natuurlijk geldt ook na het boodschappen doen de regel dat je uitgebreid je handen moet wassen met zeep. Voor en ná je bezoek aan de supermarkt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair. RTL Nieuws. Test-aankoop. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien