Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met de auto naar Spanje? Overzicht: dit zijn de nieuwe verkeersregels

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Gaat jouw auto richting het heerlijke Spanje? Er zijn een aantal dingen veranderd wat betreft het verkeer.

Ga goed voorbereid op pad en lees eerst even dit artikel. Kom je tenminste niet voor verrassingen te staan. Handig!

Advertentie

Maximumsnelheid
Op de Spaanse autosnelwegen (autopista en autovía) mag je maximaal 120 km/u rijden. Voor de autowegen geldt een snelheid van maximaal 100 km per uur, op de gewone wegen buiten de bebouwde kom 90 km per uur. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur.

Milieuzone
In Spanje gelden in sommige steden milieuzones. Deze autoluwe zones worden aangegeven met borden met het opschrift Area de prioridad residencial (APR, dit betekent: zone alleen toegankelijk voor vergunninghouders). Van plan om richting Barcelona te rijden? Deze stad heeft sinds december 2017 een tijdelijke milieuzone die op bepaalde momenten geldt. Check dit handige overzicht voor de exacte momenten.

Mobiele telefoon
In tegenstelling tot in Duitsland en Frankrijk, mag je in Spanje wél handsfree bellen met oortjes in. Tijdens het rijden mag je je telefoon echter níet vasthouden. Let op: dit geldt ook als je stilstaat met de auto, voor een rood verkeerslicht of in de file bijvoorbeeld.

Ook handig om te weten
Ook Spanje is net als Frankrijk behoorlijk streng wat betreft telefoon- en gps-gebruik. Probeer niet handsfree te bellen met oortjes, en raak je telefoon maar gewoon helemáál niet aan tijdens het rijden. Draag je een bril? Dan moet je officieel altijd een extra exemplaar bij je hebben.

Eindelijk tijd om te lezen! De leukste boeken voor op vakantie shop je hier:De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN.be & ANWB.nl. Beeld: iStock

Columnist Hans over zijn uitstelgedrag: “Toch knap dat ik jaar na jaar op tijd alle deadlines haal”

uitstelgedrag

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen van zijn leven. Deze week heeft Hans last van uitstelgedrag.

Daar hebben vast veel meer mensen last van – dat je van alles en nog wat almaar uitstelt. Voordat ik eindelijk aan deze column begon, heb ik eerst:
1. de hond een uur uitgelaten,
2. het hele huis gestofzuigd,
3. de crypto in de Volkskrant voor de helft opgelost,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien