Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is het verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn?

Azijn is onmisbaar in huis. Je maakt er heerlijke dressings mee voor salades én het ontkalkt de waterkoker. Maar wat is precies het verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn?

Goed om te weten: schoonmaakzijn kun je niet consumeren. Het is enkel bedoeld om mee schoon te maken. Het wordt op synthetische wijze geproduceerd en bevat ook veel meer azijnzuur dan natuurazijn. Je kunt schoonmaakzijn gebruiken om vieze geurtjes te bestrijden, kalkaanslag te verwijderen en als ontstoppingsmiddel.

Advertentie

Natuurazijn

Natuurazijn is een natuurproduct dat ontstaat tijdens de gisting van wijn. Hier wordt vervolgens een bacterie aan toegevoegd, zodat de alcohol wordt omgezet in azijnzuur. Het grote verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn is dat je natuurazijn kan consumeren én ermee kan schoonmaken.

Verschillende soorten azijn

Hierboven hebben we het over witte azijn, maar er zijn verschillende soorten azijn die je kunt consumeren. Zo heb je appelazijn, witte- en rode wijnazijn, rijstazijn en balsamicoazijn. Al deze producten verschillen enorm van elkaar en geven je gerecht dan ook een andere smaak.

Als wasverzachter en nóg 3 schoonmaakklusjes waar azijn goed voor is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: LibelleBE. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien