Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Bah: dít is het vieste plekje in je auto

Wanneer we de auto aan de binnenkant schoonmaken, gaat er vaak enkel een stofzuiger over de bekleding en een doekje over de ruiten en het dashboard. Maar voortaan kun je beter ook dit plekje even onder handen nemen.

We hebben het over de autogordel. Hierop bevinden zich namelijk heel wat bacteriën, vaak zelfs meer dan op een wc-bril. Iew.

Advertentie

Onderzoek

Je zou eerder de deurklinken of het knopje voor het raam verwachten, maar toch blijkt uit een onderzoek van verzekeringsmaatschappij Netquote dat de veiligheidsgordel de vieste plek van de auto is. “Toiletbrillen en koffieautomaten bleken zelfs minder bacteriën te bevatten dan een veiligheidsgordel”, aldus een onderzoeker.

Kanttekening

In het onderzoek werd naar taxi’s gekeken. Het kan dus zijn dat een auto, waar niet tientallen mensen per dag instappen, een stuk minder vies zijn. Taxi’s zijn daarentegen wel verplicht de boel schoon te houden, en zeg nu eerlijk: wanneer is de laatste keer dat jij je auto (inclusief autogordels) hebt schoongemaakt?

Vergeet ook dit niet

“Alle plekken die regelmatig door verschillende mensen worden aangeraakt, zijn vatbaar voor veel bacteriën. Denk dus vooral aan deze plekken wanneer je je auto schoonmaakt”, zegt microbioloog Jason Tetro. “Bij gezinsauto’s moeten de vloermatten niet worden overgeslagen bij de schoonmaak. Vooral niet als je iets hebt gemorst”, aldus Tetro. “Andere plaatsen zijn de ventilatieopeningenen en de bekerhouders.”

Driestappenplan

Goed, terug naar de vieste plek: de autogordel. Het is namelijk behoorlijk wat gehannes om dit schoon te maken (is dat dan de reden waarom we dit overslaan?). Tetro heeft een driestappenplan hoe je dit het gemakkelijkst doet:

  1. Trek de veiligheidsgordel er helemaal uit.
  2. Gebruik een reinigings- of desinfectiemiddel en zorg ervoor dat de riem meer dan vochtig is.
  3. Gebruik een doekje en ‘druk’ als het ware de chemicaliën in de stof.

Klaar is Kees! Ook nog een fris geurtje in je auto? Zo maak je zelf een luchtverfrisser:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien