Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Altijd al een vijver in je tuin gewild? Zó doe je het helemaal zelf

Je zou misschien denken dat niet elke achtertuin ruimte heeft voor een vijver. Toch kun je ook in een kleine tuin of zelfs op een balkon een vijver maken. Wij leggen je uit hoe.

Voordelen
Maar eerst stippen we nog even de voordelen van zo’n vrolijk poeltje aan. Want naast dat het vaak prachtig staat, voegt water een extra dimensie aan je tuin toe. Het weerspiegelt licht en zorgt voor een gevoel van rust. Daarbij trekt een gezonde vijver al snel allerlei soorten (kleine) dieren als waterslakken, kikkers en salamanders aan. En het kan vogels een droge zomer door helpen.

Advertentie

Doe het zelf
Ben je overtuigd, maar heb je nog wat moeite bij het uitzoeken van een goed formaat? Of loop je tegen andere dingen aan? Hier nog enkele tips voor de echte doe-het-zelvers:

1. Ga voor het grootste formaat waar je ruimte voor hebt. Vijvers zien er nu eenmaal kleiner uit als ze volstaan met planten.

2. Wees creatief! Je kunt een kleine vijver maken van allerlei voorwerpen: van een emmer tot een oude badkuip.

3. Vul je vijver met regenwater. In kraanwater kunnen onnodige chemicaliën zitten.

4. Zorg dat wilde diertjes gemakkelijk het water in en uit kunnen komen. Leg voldoende stenen neer zodat beestjes als egels niet vast komen te zitten.

5. Je hebt echt geen vissen nodig. Die eten de planten en kleine diertjes op.

Heb je deze tips meteen in praktijk gebracht en ben je trotse eigenaar van een mooie vijver? Dan heeft tuinvlogger Loes nog 3 goede tips om het water goed te onderhouden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien