Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Veel last van vliegen in en rondom het huis? Zo kom je er vanaf

In de zomer is het wel zo lekker om de deur open te zetten om het huis wat door te laten tochten. Maar het gevolg is wat minder: het huis zit vol vliegen. Hoe kom je daar vanaf?

Zit je ’s avonds met de vliegenmepper in de aanslag op de bank? Dat kan een avondvullende taak zijn als je last hebt van veel vliegen. Dit kun je voorkomen met deze natuurlijke methoden om van de vliegen af te komen.

Advertentie

Vuilnis
Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Om te zorgen dat je zo weinig mogelijk overlast hebt van vliegen in huis is het ten eerste belangrijk dat vliegen zo min mogelijk toegang hebben tot voedsel en water, vooral in de keuken. Zorg daarom dat je overgebleven eten zo snel mogelijk weggooit in een vuilnisbak met deksel en gemorst water zo snel mogelijk weghaalt. Het is ook belangrijk dat de container buiten goed afgesloten is en niet dichtbij ramen en deuren staat. 

Hordeur
Het is natuurlijk lekker om wat frisse lucht in huis te krijgen, maar bij veel overlast is het toch beter om de deuren dicht te houden, of een hordeur te plaatsen. Als het ’s avonds donker is, kun je in de slaapkamer de gordijnen beter dichthouden zodat vliegen niet binnen kunnen en willen komen. Veel dode vliegen rondom het huis? Ruim deze ook meteen op, want hier komen weer andere ongedierte op af.

Oplossingen
Toch vliegen in huis? Dan zijn er aantal dingen die je kunt doen om er zo snel mogelijk af te komen. Verdeel bijvoorbeeld een aantal druppels eucalyptus olie over een doek en hang deze naast ramen en deuren. Ook kan het helpen om mint, of sinaasappelschillen op de vensterbank te leggen.

1 probleem, zoveel oplossingen. Met deze vliegenval heb je ook geen last meer van de insecten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.com. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien