Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Bloedjeheet: volgende week 38 graden en mogelijk een hittegolf

Houd je bikini nog maar even bij de hand, het is namelijk nog lang niet over met het tropische weer. Komende week is er zelfs kans op een hittegolf!

Augustus laat zich van zijn beste kant zien.

Advertentie

Volgende week

Dit weekend is het iets koeler en bewolkt. Maar niet voor lang. Vanaf volgende week zal de temperatuur weer langzaam oplopen. Vooral aan het einde van de week wordt het bloedheet. Een zwembad opzetten in de tuin is geen overbodige luxe. Zeker nu veel stranden maatregelen nemen tegen de drukte, is het aan te raden om thuis alvast wat verkoeling op te zoeken.

38 graden

Er worden temperaturen verwacht van boven de 30 graden. Lokaal lopen de temperaturen op vrijdag, zaterdag en zondag zelfs mogelijk op tot 35 graden, met uitschieters tot 38. De kans op een hittegolf neemt dan ook flink toe.

Hittegolf

Maar wanneer spreken we eigenlijk van een hittegolf? Een hittegolf is een periode van minstens vijf dagen, waarin de temperaturen boven de 25 graden zijn. Daarbij moet er tenminste drie dagen in die periode sprake zijn van temperaturen boven de 30 graden.

Voorbereiden

De laatste hittegolf vond in juni plaats rondom Eindhoven. Juli was iets koeler. Maar het lijkt erop dat de eerste tien dagen van augustus weer wat tropische temperaturen naar het land gaan brengen. Bereid je dus maar vast voor.

Smeren, smeren, smeren dus! Toch verbrand met het mooie weer? Deze verkoelende tip helpt je uit de brand!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weer.nl. Beeld: iStock. 

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien