Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Bloedjeheet: volgende week 38 graden en mogelijk een hittegolf

Houd je bikini nog maar even bij de hand, het is namelijk nog lang niet over met het tropische weer. Komende week is er zelfs kans op een hittegolf!

Augustus laat zich van zijn beste kant zien.

Advertentie

Volgende week

Dit weekend is het iets koeler en bewolkt. Maar niet voor lang. Vanaf volgende week zal de temperatuur weer langzaam oplopen. Vooral aan het einde van de week wordt het bloedheet. Een zwembad opzetten in de tuin is geen overbodige luxe. Zeker nu veel stranden maatregelen nemen tegen de drukte, is het aan te raden om thuis alvast wat verkoeling op te zoeken.

38 graden

Er worden temperaturen verwacht van boven de 30 graden. Lokaal lopen de temperaturen op vrijdag, zaterdag en zondag zelfs mogelijk op tot 35 graden, met uitschieters tot 38. De kans op een hittegolf neemt dan ook flink toe.

Hittegolf

Maar wanneer spreken we eigenlijk van een hittegolf? Een hittegolf is een periode van minstens vijf dagen, waarin de temperaturen boven de 25 graden zijn. Daarbij moet er tenminste drie dagen in die periode sprake zijn van temperaturen boven de 30 graden.

Voorbereiden

De laatste hittegolf vond in juni plaats rondom Eindhoven. Juli was iets koeler. Maar het lijkt erop dat de eerste tien dagen van augustus weer wat tropische temperaturen naar het land gaan brengen. Bereid je dus maar vast voor.

Smeren, smeren, smeren dus! Toch verbrand met het mooie weer? Deze verkoelende tip helpt je uit de brand!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weer.nl. Beeld: iStock. 

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien