Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Eindelijk: volgende week wordt het weer zonnig en warm

De afgelopen week leek het eerder op herfst- dan zomervakantie. Maar niet getreurd! Er zijn weer zomerse temperaturen op komst. Dus leg je bikini maar alvast klaar. 

Als je naar buiten kijkt, is het bewolkt en winderig, maar vanaf aankomend weekend zal daar verandering in komen. Het zal dan overwegend droog en zonnig worden. Het is nog even doorbijten, want de komende dagen wordt vooral nog een boel regen en wisselvalligheid verwacht.

Advertentie

Zomers

Wel komt de zon de komende dagen steeds vaker om de hoek kijken en wordt het al langzaam iets warmer. Zondag zal waarschijnlijk de eerste droge en zonnige dag van de week worden. In de kustgebieden wordt zo’n 20 graden verwacht en in Limburg wordt het zelfs helemaal zomers met maar liefst 23 graden.

Wind

Begin volgende week zet dit zomerse weer lekker door. Het wordt zonnig en de temperaturen liggen continu boven de 20 graden. Halverwege de week zal het naar alle waarschijnlijkheid steeds warmer worden en kunnen de temperaturen zelfs weer oplopen tot 28 graden. Aan de kust zal de temperatuur iets lager liggen en wordt er nog wel wat wind verwacht. Maar ach, dat kun je wel gebruiken tijdens een dag bakken in de zon, niet?

Zonkracht

Zorg wel dat je je goed insmeert, ook al is het bij jou in de buurt misschien ‘slechts’ 20 graden. De zonkracht zal namelijk 6 à 7 zijn en dat betekent dat je flink kunt verbranden. Sterker nog: als je onbeschermd in de zon gaat liggen kun je met deze zonkracht al binnen een kwartier vuurrood kleuren. Vorig jaar werd de zonkracht helaas niet altijd even serieus genomen en verbrandde een kwart van de Nederlandse kinderen door de felle zon. Weeronline waarschuwt dan ook voor de komende week: bescherm je huid goed.

We kunnen dus weer naar het strand volgende week! Vind jij het ook altijd zo tricky om je kostbare spullen gewoon bij je handdoek te laten liggen als je een frisse duik neemt? Met deze tips liggen je spullen helemaal veilig.

Oh, en vergeet niet om met die flinke zonkracht je gezicht goed te beschermen. Maar dan wel in stijl natuurlijk met 1 van deze zomerse hoofddeksels.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien