Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Dít is het verrassende voordeel van een maand lang geen alcohol drinken

Op 1 januari is voor veel mensen niet alleen een nieuw jaar van start gegaan, maar ook een periode van geen alcohol drinken. Veel mensen laten onder het mom van ‘Dry January’ de alcohol een maandje staan en dat blijkt verrassende voordelen te hebben.

Dat het goed voor je gezondheid én je portemonnee is om een maand lang niet te drinken, is ook zonder wetenschappelijk onderzoek wel te raden, maar het blijkt nog een verrassend effect te hebben om in januari niet te drinken.

Advertentie

Minder drinken
De Universiteit van Sussex onderzocht de effecten van een maand lang niet drinken en kwam tot een verrassende ontdekking. 800 mensen die vorig jaar in januari geen alcohol dronken, deden mee aan het onderzoek. En wat bleek? Naast dat ze waren afgevallen, een betere huid kregen en meer energie hadden, was het ook zo dat alle deelnemers in augustus van datzelfde jaar minder dronken dan ze voor de maand zonder alcohol deden. Dat was zelfs zo bij de deelnemers die het uiteindelijk niet konden volhouden om in januari een hele maand niet te drinken.

Aantal glazen
Voor ‘Dry January’ dronken de deelnemers gemiddeld 4,3 dagen per week een alcoholische drank. Na de maand zonder alcohol daalde dit naar 3,3 dagen per week en daarmee daalde het aantal glazen van 3,4 glazen naar 2,1 glazen gemiddeld. Op basis van deze resultaten kunnen de onderzoekers concluderen: “Een maand lang geen alcohol drinken, helpt om op de langere termijn minder te drinken.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair.be. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien