Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Vreemde baksteen gaat internet over en nu wil iederéén er een

De buren stonden even vreemd te kijken toen zij die gekke baksteen in de muur van het  nieuwe huis van Adam Cormac zagen zitten. Ze hadden geen flauw idee waar het ding voor bedoeld was.

Toen Adam eenmaal ontdekte en verklapte wat de functie is van die rare gaatjes in de baksteen, deelde hij het ook op Twitter. Sindsdien gaat de baksteen het hele internet over en wil iedereen er een.

Advertentie

Daar zijn ze
Want, wat is het nu? Het is bedoeld voor bijen: hier kunnen ze hun nestje maken. Het is dus een milieuvriendelijke baksteen die inderdaad een ‘thuis’ geeft aan een bijenfamilie. Het is belangrijk voor het milieu dat er genoeg bijen blijven, dus Adam stelt op Twitter voor dat dit vanaf nu in elk nieuw huis wordt gemaakt. Een half jaar nadat hij de steen heeft laten plaatsen in zijn muur, zijn de plekjes gevuld met bijen.

Het is speciaal voor bijen die alleen leven, die dus geen koningin hebben, een bijenkorf nodig hebben of honing maken. Deze soorten zijn vaak niet agressief. Die zijn ook nodig voor het milieu: bestuiving door insecten als de bij is noodzakelijk voor meer dan 75 procent van de voedingsgewassen. Eerder werd al bekend dat er in heel Europa steeds minder bijen zijn.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail. Beeld: Twitter

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien