Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Dít vinden vrouwen echt van de kookkunsten van hun man

Dat vrouwen achter het aanrecht horen, is natuurlijk de meest achterhaalde opmerking van alle achterhaalde opmerkingen. Maar wat vinden we er nou eigenlijk echt van als onze mannen koken?

Uit onderzoek van Keukenloods blijkt dat een kwart van de Nederlandse vrouwen het eten van hun partner niet te eten vindt. Aan dit onderzoek deden 1032 Nederlanders mee, dus er zullen vast genoeg vrouwen zijn die wél van het eten van hun partner genieten. Toch is de conclusie van dit onderzoek niet zo positief.

Advertentie

Mannen vs. vrouwen
28% van deze vrouwen gaf aan dat ze vinden dat hun partner niet kan koken. Bij vrouwen boven de zestig is dat zelfs 37%. Bij jonge vrouwen is het bij 20% zo dat ze zich schamen als het eten op tafel staat. De mannen zelf lijken helemaal niet door te hebben dat ze niet zo’n smakelijk maaltje op tafel zetten, want slechts 13% geeft aan dat ze zichzelf weleens schamen als ze hebben gekookt. Maar andersom geldt bij 14% dan ook wel dat ze vinden dat hun vrouw niet kan koken. Zeggen we dat eerlijk? Ja, meer dan helft van de deelnemers gaf aan dat ze het eerlijk zeggen als ze het eten niet lekker vinden.

Vaker koken
Het onderzoek wijst ook uit dat vrouwen over het algemeen meer koken dan mannen. Driekwart van alle vrouwen gaf aan dat zij vaker achter het fornuis staan. Daar ontstaan vaak discussies over, want 17% gaf aan dat ze weleens ruzie hebben gehad over wie er moet koken. Dus, mannen…

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Keukenloods. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien