Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Waarom het beter is om champagne met een rietje te drinken

Als er iets niet mag ontbreken tijdens de jaarwisseling, dan is het wel een glaasje champagne. Helaas worden je tanden hier niet heel blij van: één glaasje bubbels blijkt namelijk slechter te zijn dan een keertje niet flossen.

Volgens Richard Marques, tandarts van de sterren, bevat een glaasje champagne of prosecco minstens één lepel suiker. Nu weten we natuurlijk wel dat suiker niet goed is voor je gebit, maar er blijkt nog meer aan de hand te zijn.

Advertentie

Glazuur
Champagne en prosecco bevat namelijk ook carbonic acid, wat het glazuur van je tanden kan aantasten als je er teveel van drinkt. Volgens Marques doe je er dan ook goed aan om je glaasje bubbels met een rietje te drinken, zo voorkom je gaatjes en blijft het glazuur op je tanden mooi.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Harpers Bazaar. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien