Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je beter geen koffie of thee tijdens een vlucht kunt bestellen

Drink jij het liefst een kopje koffie of thee tijdens het vliegen? Dan is het misschien verstandig om voortaan iets anders te bestellen. Het water dat voor koffie en thee wordt gebruikt, blijkt namelijk niet altijd even schoon te zijn.

Koffie en thee wordt gemaakt met water uit de vliegtuigkraan en niet met fleswater. Helaas is de waterkwaliteit in vliegtuigen niet altijd even schoon en veilig, zo blijkt uit een studie van de City University of New York.

Advertentie

Aanwezigheid van bacteriën
Voor het onderzoek werden maar liefst 23 Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen onder de loep genomen. Elke maatschappij kreeg een score van 0 tot 5 voor waterkwaliteit, waarbij onder andere rekening werd gehouden met de grootte van de vloot en de aanwezigheid van E.coli en coliforme bacteriën in waterstalen. Deze laatste werden verzameld tussen 2012 en 2019. Een score van 3 of meer duidde op ‘relatief veilig en proper water’.

Slechte scores
De resultaten waren niet bepaald om over naar huis te schrijven. Bij de grote luchtvaartmaatschappijen scoorden er slechts drie boven de 3 punten. Delta Air Lines scoorde amper 1,6 en United Airlines deed het nog slechter met een score van 1,2. Daarmee waren ze bij de slechtste maatschappijen van de test. De top 3 bij de grote maatschappijen bestond uit Alaska Airlines (3,3), Allegiant Air (3,3) en Hawaiian Airlines (3,1). Bij de regionale maatschappijen was er maar eentje die een redelijke score kreeg, namelijk Piedmont Airlines (4,33).

Amper sancties
Hoewel Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen wettelijk verplicht zijn om drinkbaar water aan te bieden, gebeurt dat dus niet overal. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat de Environmental Protection Agency amper sancties oplegt.

Oorzaken waterverontreiniging
Er zijn volgens de studie verschillende oorzaken voor de waterverontreiniging. Het feit dat een vliegtuig naar verschillende bestemmingen vliegt en afhankelijk is van het drinkwater dat daar aangeboden wordt en het materiaal dat gebruikt wordt om het water over te tanken, speelt een grote rol.

Advies
De onderzoekers van de non-profit DietDetective.com en het Hunter College NYC Food Policy Center, die de studie leidden, raden dan ook aan om aan boord van een vliegtuig voor alle veiligheid nooit water te drinken dat niet uit een afgesloten flesje of blikje komt, nooit koffie of thee te consumeren en nooit je handen te wassen op het toilet. Voor schone handen kun je beter zelf een reinigingsmiddel meenemen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: EurekAlert. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien