Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je de plastic binnenpot áltijd om je plant moet laten zitten

Je kent het vast wel: je hebt net een nieuwe plant gekocht en je wilt hem graag in een mooie pot zetten. Helaas is de plant net iets te groot (of te klein) voor de pot, dus je wilt hem overpotten. Toch kun je dit maar beter niet doen…

Het verwijderen van de binnenpot is namelijk niet bevorderlijk voor de levensduur van je plant.

Advertentie

Als je een plant uit de plastic pot haalt en in een andere pot zonder gaatjes zet, kunnen de wortels gaan rotten. Dit komt doordat het overtollige water nergens naartoe kan gaan en in de pot blijft zitten. Hierdoor blijven de wortels nat, waardoor ze gaan rotten. Het gevolg? Je plant gaat hangen en gaat uiteindelijk dood.

Nu kan het natuurlijk gebeuren dat je plant hard groeit en je hem alsnog moet overzetten. In zo’n geval haal je hem uit de plastic binnenpot en zet je hem over in een pot met één of meerdere gaten onderin met daaronder een schoteltje. Een terracottapot heeft dit meestal wel. Zo kan het overtollige water wegstromen en blijft je plant gezond.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Roomed. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien