Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je juist nu je haar minder moet gaan wassen

Regelmatig hoor je dat iedere dag je haar wassen geen goed idee is. Maar wat is dan wel een goede frequentie om je haar te wassen? En wanneer ga je dan dagen rondlopen met vet haar om in dat nieuwe ritme te komen? Nu dus. 

Advertentie

Sneller vet

Haarexpert Kristina Tabb vertelt aan Well+Good waarom het niet goed is om iedere dag je haren te wassen.“Eenvoudig gezegd: te vaak wassen zorgt voor extra olie-aanmaak. Wanneer je je haren iedere dag wast, produceren je olieklieren ook meer olie om het verlies aan oliën tijdens het wassen te compenseren.” Hoe vaker je je haren dus wast, hoe sneller vet het wordt. Als je traint om je haar minder vaak te wassen, zul je merken dat het ook steeds minder snel vet wordt. Maar dan moet je wel even die eerste periode doorkomen met vette lokken.

Ritme

“Zelfs als je last hebt van snel vet wordend haar, droog je de haarstreng uit”, aldus Tabb. En dat zorgt niet alleen voor ongezonder haar, maar ook een gevoelige hoofdhuid. “Het beste is om je olieklieren te trainen om geen overproductie te veroorzaken. Dit doe je door een consistent ritme aan te houden.”

Hoe vaak?

Maar wat is dan het beste ritme? “Het iedere 3 tot 4 dagen wassen”, aldus de haarexpert. “Dat is het beste voor de algehele gezondheid van haar en hoofdhuid. Je wast met shampoo namelijk een boel goede oliën weg. Wacht 3 tot 4 dagen met wassen: ’t zal het waard zijn.”

Het moment

En daar is nu het perfecte moment voor aangebroken. Je hoeft de deur niet uit, je werkt thuis, niemand die je ziet. Dus tijd om je lokken te trainen en het haren wassen uit te stellen. Het zal in het begin even wennen zijn, maar je haar zal je dankbaar zijn.

En voor de echte durfal is dit misschien ook nog een leuke challenge in quarantaine:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Well+Good. Beeld: iStock.

Lees meer

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien