Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je voor 1 januari nog even snel boodschappen moet inslaan

Wil jij wel wat extra geld besparen? Dan is het verstandig om vóór de jaarwisseling nog flink wat boodschappen in te slaan of een kappersbezoekje te plannen. Het btw-tarief gaat namelijk per 1 januari omhoog van 6 naar 9 procent.

Dit betekent dat je volgend jaar aanzienlijk meer gaat betalen voor bepaalde zaken…

Advertentie

Nog even naar de kapper
Voor één op de drie Nederlanders is dit dan ook reden genoeg om nu alvast wat boodschappen in te slaan, zo blijkt uit een onderzoek van overheidsplatform Wijzer in Geldzaken onder duizend ondervraagden. Ook gaat 21 procent nog even snel naar de kapper voor de jaarwisseling en bestelt 10 procent alvast theater- en concertkaarten voor volgend jaar.

Goede voornemens
Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim 80 procent van de Nederlanders financiële goede voornemens heeft voor het nieuwe jaar. Zuiniger aan doen (37 procent), minder onnodige uitgaven (37 procent) en niet rood staan (26 procent) vormen de top drie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Lindanieuws. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien