Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Waarom mensen massaal hun aardbeien in zout water onderdompelen

Dat er af en toe een verdwaald beestje op je fruit kan zitten, is niet zo heel gek. Maar wat als we je zouden vertellen dat er ook aardig wat beestjes ín je fruit kunnen zitten? Een vrouw op TikTok deed een experiment: ze liet haar aardbeien onderdompelen in zout water om vervolgens af te wachten wat er uit zou komen.

Het resultaat is allesbehalve smakelijk: er blijken namelijk aardig wat wormpjes in aardbeien te zitten.

Advertentie

Viral video

Het duurde niet lang voordat de video van de vrouw viral ging en nog meer mensen het experiment uitprobeerden, met precies hetzelfde resultaat. Hoe het werkt? Nou eigenlijk heel simpel: vul een kom met water en voeg ook een beetje zout toe. Zodra het zout is opgelost, kun je de aardbeien erbij doen. Over hoe lang je het fruit moet laten weken zijn de meningen verdeeld. De één zegt dat je na vijf minuten al wormpjes eruit ziet komen, terwijl de ander zegt dat dit minstens een half uur duurt. Maar hoe je het ook went of keert, dit zou het resultaat zijn:

@callmekristatorresWAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome♬ original sound – callmekristatorres

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Independent, TikTok. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien