Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom mensen massaal hun aardbeien in zout water onderdompelen

Dat er af en toe een verdwaald beestje op je fruit kan zitten, is niet zo heel gek. Maar wat als we je zouden vertellen dat er ook aardig wat beestjes ín je fruit kunnen zitten? Een vrouw op TikTok deed een experiment: ze liet haar aardbeien onderdompelen in zout water om vervolgens af te wachten wat er uit zou komen.

Het resultaat is allesbehalve smakelijk: er blijken namelijk aardig wat wormpjes in aardbeien te zitten.

Advertentie

Viral video

Het duurde niet lang voordat de video van de vrouw viral ging en nog meer mensen het experiment uitprobeerden, met precies hetzelfde resultaat. Hoe het werkt? Nou eigenlijk heel simpel: vul een kom met water en voeg ook een beetje zout toe. Zodra het zout is opgelost, kun je de aardbeien erbij doen. Over hoe lang je het fruit moet laten weken zijn de meningen verdeeld. De één zegt dat je na vijf minuten al wormpjes eruit ziet komen, terwijl de ander zegt dat dit minstens een half uur duurt. Maar hoe je het ook went of keert, dit zou het resultaat zijn:

@callmekristatorresWAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome♬ original sound – callmekristatorres

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Independent, TikTok. Beeld: iStock

Lees meer

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien