Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Waarom mensen massaal hun aardbeien in zout water onderdompelen

Dat er af en toe een verdwaald beestje op je fruit kan zitten, is niet zo heel gek. Maar wat als we je zouden vertellen dat er ook aardig wat beestjes ín je fruit kunnen zitten? Een vrouw op TikTok deed een experiment: ze liet haar aardbeien onderdompelen in zout water om vervolgens af te wachten wat er uit zou komen.

Het resultaat is allesbehalve smakelijk: er blijken namelijk aardig wat wormpjes in aardbeien te zitten.

Advertentie

Viral video

Het duurde niet lang voordat de video van de vrouw viral ging en nog meer mensen het experiment uitprobeerden, met precies hetzelfde resultaat. Hoe het werkt? Nou eigenlijk heel simpel: vul een kom met water en voeg ook een beetje zout toe. Zodra het zout is opgelost, kun je de aardbeien erbij doen. Over hoe lang je het fruit moet laten weken zijn de meningen verdeeld. De één zegt dat je na vijf minuten al wormpjes eruit ziet komen, terwijl de ander zegt dat dit minstens een half uur duurt. Maar hoe je het ook went of keert, dit zou het resultaat zijn:

@callmekristatorresWAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome♬ original sound – callmekristatorres

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Independent, TikTok. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien