Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je op 28 juli maar beter thuis kunt blijven

Als het weer érgens wisselvallig is, dan is het wel in Nederland. Hebben we net een paar mooie zonnige dagen achter de rug, komt de regen ineens weer met bakken uit de lucht vallen. Best vervelend als je op die dag net een leuk festival of een andere buitenactiviteit op de planning hebt staan.

Om te voorkomen dat je plannen straks in het water vallen, hebben wij een handige tip voor je: plan geen uitje op 28 juli. Volgens RTL Nieuws is dit namelijk de dag waarop je de meeste kans hebt op regen.

Advertentie

Kans op neerslag
RTL Nieuws bekeek de neerslaggegevens van ruim 300 Nederlandse weerstations over de afgelopen tien zomers. Wat blijkt? De ene dag was de afgelopen tien jaar aanzienlijk natter dan de andere. Vooral op 28 juli vallen al jaren uitjes letterlijk in het water. De kans op neerslag op basis van het verleden is op die dag maar liefst 86 procent. Met gemiddeld 9 millimeter per dag viel er ook nog eens veel regen op 28 juli. Niet zo fijn dus als je juist op die dag een uitje hebt gepland.

Wél een goede dag
Maar wat is dan wel een goede dag om een uitje te plannen? Volgens RTL Nieuws doe je er verstandig aan om een week voor of na de 28ste een uitje te plannen. Bijvoorbeeld op 23 juli of 3 augustus. Op die dagen is de kans op regen op basis van de afgelopen tien jaar namelijk minder dan 40 procent. Op 16 juli regende het iets vaker, maar met gemiddeld minder dan 1 millimeter lijkt ook die dag een prima keuze. Maar laten we wel wezen: niets is zo veranderlijk als het weer, dus neem voor de zekerheid je regenponcho mee!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bekijk ook:

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

 

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien