Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: waarom worden ramen zo schoon van krantenpapier?

Het is wat ramen lappen betreft toch wel de ultieme ‘oma weet raad’-tip: poetsen met krantenpapier in plaats van keukenrol of huishouddoekjes. Strepen verdwijnen als… nou ja strépen voor de zon dankzij het lokale lommerdje. Maar waarom eigenlijk? We vroegen het aan schoonmaakdeskundige en auteur van het boek Speedcleaning Zamarra Kok.

Voor eens en altijd klaar met strepen!

Advertentie

Pluisvrij
“Krantenpapier is goed voor het verwijderen van strepen omdat papier in tegenstelling tot textiel maar weinig pluisjes achterlaat”, vertelt zij. En pluisjes laten op hun beurt weer sporen na op je net gepoetste ramen. Die willen we dus niet, maar kranten hebben nóg meer voordelen boven traditionele doekjes. Zamarra: “Krantenpapier absorbeert vlekken en de drukinkt geeft een mooie glans op glas.” Win-win-win dus.

Wisserproblemen
Natuurlijk is het nog lekkerder om strepen helemaal te voorkomen. Poets jij nog ouderwets alleen de strepen weg met krantenpapier? Probeer dan eens je hele raam af te nemen met een sopje met azijn erin en alleen een krant als hulpmiddel. Nog steeds niet streeploos? Tijd voor een bezoekje aan de winkel. Zamarra: “Ook een versleten raamwisser of een wisser met rubber van een slechte kwaliteit kan strepen veroorzaken?”

Bekijk ook deze video hoe je gemakkelijk luxaflex kan schoonmaken met deze lifehack:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Tekst: Claudia Witteveen. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien