Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: waarom worden ramen zo schoon van krantenpapier?

Het is wat ramen lappen betreft toch wel de ultieme ‘oma weet raad’-tip: poetsen met krantenpapier in plaats van keukenrol of huishouddoekjes. Strepen verdwijnen als… nou ja strépen voor de zon dankzij het lokale lommerdje. Maar waarom eigenlijk? We vroegen het aan schoonmaakdeskundige en auteur van het boek Speedcleaning Zamarra Kok.

Voor eens en altijd klaar met strepen!

Advertentie

Pluisvrij
“Krantenpapier is goed voor het verwijderen van strepen omdat papier in tegenstelling tot textiel maar weinig pluisjes achterlaat”, vertelt zij. En pluisjes laten op hun beurt weer sporen na op je net gepoetste ramen. Die willen we dus niet, maar kranten hebben nóg meer voordelen boven traditionele doekjes. Zamarra: “Krantenpapier absorbeert vlekken en de drukinkt geeft een mooie glans op glas.” Win-win-win dus.

Wisserproblemen
Natuurlijk is het nog lekkerder om strepen helemaal te voorkomen. Poets jij nog ouderwets alleen de strepen weg met krantenpapier? Probeer dan eens je hele raam af te nemen met een sopje met azijn erin en alleen een krant als hulpmiddel. Nog steeds niet streeploos? Tijd voor een bezoekje aan de winkel. Zamarra: “Ook een versleten raamwisser of een wisser met rubber van een slechte kwaliteit kan strepen veroorzaken?”

Bekijk ook deze video hoe je gemakkelijk luxaflex kan schoonmaken met deze lifehack:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Tekst: Claudia Witteveen. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien