Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom het slim is om je hond mee naar kantoor te nemen

Dierenliefhebbers opgelet: een kantoorkat of -hond verlaagt het stressniveau en verhoogt de productiviteit. Dus hup, neem je hond mee naar kantoor.

Bovendien is het met een hond of kat voortaan elke dag een feestje op kantoor.

Advertentie

Gezelliger
“Een hond op kantoor is zeker goed voor de atmosfeer”, zegt hoofdonderzoeker Marie-José Enders van de Open Universiteit in Amerika. Zij bestudeert al een lange tijd de relatie tussen mensen en dieren. Bovendien heeft een kantoorhond of -kat een stressverlagend effect op de werknemers en gaat de productiviteit juist omhoog. Dit blijkt uit hun onderzoek.

Gelukkiger
Uit een eerder onderzoek van de Virginia Commonwealth University blijkt dat het stresshormoon cortisol een stuk lager lag bij de werknemers die de hele dag een kantoorhond in de buurt hadden. Nu blijkt uit dit nieuwe onderzoek dat werknemers met een kantoorkat meer van het hormoon oxytocine aanmaken. Hierdoor gaan werknemers zich ook gelukkiger voelen.

Gemotiveerder
Kortom: een kantoorkat of -hond heeft eigenlijk alleen maar voordelen. “Als je baas het je moeilijk maakt, kan een hond het gemakkelijker maken om bepaalde situaties in perspectief te plaatsen”, gaat hoofdonderzoeker Enders verder. Zo kun je in een stressvolle situatie even de hond uitlaten om tot rust te komen. “Bovendien maakt een dier op het werk mensen gemotiveerder. Ze houden meer van hun werk en ervaren minder stress.”

Dus waar wacht je nog op? Je maakt je collega’s vast ontzettend blij als je een hond of kat meeneemt naar het kantoor. Overleg van tevoren wel eerst even met je baas. Al kan hij of zij na het lezen van dit artikel haast geen ‘nee’ meer zeggen.

Met deze cadeaus maak je iedere viervoeter blij:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Business Insider. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien