6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom het slim is om je hond mee naar kantoor te nemen

Dierenliefhebbers opgelet: een kantoorkat of -hond verlaagt het stressniveau en verhoogt de productiviteit. Dus hup, neem je hond mee naar kantoor.

Bovendien is het met een hond of kat voortaan elke dag een feestje op kantoor.

Advertentie

Gezelliger
“Een hond op kantoor is zeker goed voor de atmosfeer”, zegt hoofdonderzoeker Marie-José Enders van de Open Universiteit in Amerika. Zij bestudeert al een lange tijd de relatie tussen mensen en dieren. Bovendien heeft een kantoorhond of -kat een stressverlagend effect op de werknemers en gaat de productiviteit juist omhoog. Dit blijkt uit hun onderzoek.

Gelukkiger
Uit een eerder onderzoek van de Virginia Commonwealth University blijkt dat het stresshormoon cortisol een stuk lager lag bij de werknemers die de hele dag een kantoorhond in de buurt hadden. Nu blijkt uit dit nieuwe onderzoek dat werknemers met een kantoorkat meer van het hormoon oxytocine aanmaken. Hierdoor gaan werknemers zich ook gelukkiger voelen.

Gemotiveerder
Kortom: een kantoorkat of -hond heeft eigenlijk alleen maar voordelen. “Als je baas het je moeilijk maakt, kan een hond het gemakkelijker maken om bepaalde situaties in perspectief te plaatsen”, gaat hoofdonderzoeker Enders verder. Zo kun je in een stressvolle situatie even de hond uitlaten om tot rust te komen. “Bovendien maakt een dier op het werk mensen gemotiveerder. Ze houden meer van hun werk en ervaren minder stress.”

Dus waar wacht je nog op? Je maakt je collega’s vast ontzettend blij als je een hond of kat meeneemt naar het kantoor. Overleg van tevoren wel eerst even met je baas. Al kan hij of zij na het lezen van dit artikel haast geen ‘nee’ meer zeggen.

Met deze cadeaus maak je iedere viervoeter blij:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Business Insider. Beeld: iStock

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Jörgen Raymann - libelle

Premium

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar ee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien