Nu te koop: speciale uitgave Libelle Vrijheid 75 jaar

Zoek binnen:

Waarom je altijd de vaatwasser moet laten afkoelen voor het uitruimen

De vaatwasser zien we als een apparaat om dingen schóón te krijgen, maar uit onderzoek blijkt dat juist dit apparaat vol met bacteriën kan zitten. Wat je daartegen kunt doen: de vaatwasser af laten koelen voor je deze opent.

Volgens onderzoek stapelen bacteriën zich snel op in de vaatwasser. Via het water en besmet voedsel komen de bacteriën in de vaatwasser terecht. Dat lijkt misschien onschuldig, maar uiteindelijk kunnen deze bacteriën voedselvergiftigingen en hartproblemen veroorzaken. Hoe? Wanneer je de deur dan opendoet, komen die bacteriën via de warme lucht in je huis terecht. Maar daar kun je wat aan doen.

Advertentie

Gevolgen gezondheid
Door de vaatwasser af te laten koelen voor je hem opendoet, kun je het risico op besmetting voorkomen. Ook is het verstandig om de rubbers na elk gebruik schoon te maken. Het risico op gevolgen voor je gezondheid is bij gezonde mensen dan misschien klein, je kunt altijd beter het zeker voor het onzekere nemen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock.

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien