Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Dít is waarom je wijnglazen niet op z'n kop in de kast moet zetten

Als je een echte wijnliefhebber bent, heb je waarschijnlijk redelijk wat wijnglazen in huis. De kans is groot dat jij je wijnglazen op z’n kop in de kast hebt staan, maar dat kun je om deze reden dus beter niet doen. 

Door de wijnglazen ondersteboven in de kast te plaatsen, voorkom je dat er stof in het glas komt. Heel slim bedacht natuurlijk, maar toch kun je de glazen de volgende keer beter met de steel naar beneden opbergen.

Advertentie

Natte hond
De rand van een wijnglas is het zwakste onderdeel van het glas. Het glas is zo fragiel, dat het makkelijk kan breken. De kans op breuken en splinters wordt groter door het glas op z’n kop in de kast te zetten. Bovendien voorkom je zo muffe luchtjes. Glazen kunnen soms weleens naar natte hond ruiken. Als je een glas ondersteboven zet, blijft die lucht in het glas hangen en wordt het alleen maar erger. Dit komt de smaak van wijn niet ten goede.

Ophangen
Het beste is om de wijnglazen op te hangen, zoals ze in vele restaurants en bars doen. Daarmee los je beide problemen op. Maar de kans is groot dat je niet thuis niet zo’n hangrek hebt. Dan kun je de glazen dus beter ondersteboven in de kast plaatsen. Maar let er wel op dat je voordat je ze gebruikt, de glazen even omspoelt in verband met het stof.

BEKIJK OOK: Libelle Test: is yoga en wijn een goede combinatie?

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien