Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Baasjes waarschuwen voor automatische voerbak: "Mijn kat was uitgehongerd"

Het lijkt ideaal: een ‘slimme’ voerbak die je huisdier op een vast tijdstip een portie brokjes geeft. Er zijn zelfs voerbakken die je op een afstand met je smartphone kunt bedienen. Heel handig voor als je een keer niet op tijd thuis bent of een weekendje weggaat.

Ook voor dieren die een dieet moeten volgen en dus op vaste tijden gevoerd moeten worden en niet te grote porties mogen, is een automatische voerbak ideaal. Maar er kleeft één heel groot minpunt aan en daar waarschuwen honden- en kattenbaasjes nu massaal voor.

Advertentie

Stroom en wifi

Dat is namelijk het feit dat deze slimme voerbakken vaak gebruik maken van stroom én wifi. Wanneer er door een storing of om een andere reden geen verbinding meer gemaakt wordt, krijgt je huisdier geen eten meer. En dit komt gevaarlijk vaak voor.

Storing

Deze maand vond er een storing plaats bij Petnet, het bedrijf achter de automatische voerbak SmartFeeder. Door een storing waren de voerbakken een ruime week offline, waarvan veel huisdieren de dupe waren. Op Twitter stromen de klachten binnen. Zo schrijft een baasje dat ze een week op vakantie was. Ze dacht dat ze haar kat met haar smartphone heel de week door eten gaf, maar door de storing kreeg het beestje niks. Iemand anders maakte iets soortgelijks mee en schrijft op Twitter: “Mijn kat hongerde uit terwijl wij weg waren. Gelukkig konden de buren haar redden.”

Veelvoorkomend probleem

In 2016 maakte Petnet iets vergelijkbaars mee: de voerbakken gingen niet open door een serverprobleem. En Petnet is niet het enige bedrijf dat deze ‘slimme’ voerbakken verkoopt en weleens met een storing kampt. Op Twitter waarschuwen boze baasjes voor deze bakken. Het advies is om toch maar voor een ‘gewone’ voerbak te gaan. Dit scheelt een hoop geld en je bent niet afhankelijk van stroom en een wifi-verbinding.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Joop. Beeld: iStock

Lees meer

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien