Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Walvissen genieten zichtbaar van stilte op zee tijdens coronacrisis

De Stille Oceaan is stiller dan ooit. Door de coronacrisis varen er veel minder schepen. En door dat gebrek aan verkeer en lawaai komt de natuur weer op gang. Zo worden er bij de kust van Brazilië meer walvissen dan ooit gespot. 

En dat zorgt voor mooie beelden.

Advertentie

Coronacrisis en de natuur

Op meer plekken op de wereld zagen we al hoe de coronacrisis positieve effecten had op de natuur. Zo is de lucht op veel plekken schoner dan ooit, keerden er zwanen terug in het normaal zo toeristische Venetië en werd exotische dierenhandel (tijdelijk) verboden in China. En nu klinken er ook positieve geluiden vanuit Zuid-Amerika.

Bultruggen

Langs de Braziliaanse kust worden steeds meer bultruggen gespot. En niet alleen dat. De dieren laten zich luidkeels horen ook. Volgens bultruggenonderzoeker Sergio Cipolotti komt dat door de weinig scheepvaart in het gebied. “Dat is fijn voor zoogdieren zoals walvissen en dolfijnen, die communiceren via geluid”, legt hij uit aan RTL Nieuws. Zo zouden de dieren in een rustige omgeving beter in staat zijn voedsel te vinden.

Op adem komen

Cipolotti beseft zich goed dat de coronacrisis voor mensen weinig voordelen biedt. “Maar de natuur heeft even tijd gehad om op adem te komen”, ziet de onderzoeker. “We zien op sommige plekken dat er meer dieren zijn en dat ze dichterbij komen op plekken waar je dat vroeger niet zag.”

Bewijsmateriaal

Momenteel zijn onderzoekers druk bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal om vast te stellen of bultruggen zich sinds de coronacrisis anders zijn gaan gedragen. Maar de unieke beelden van springende bultruggen langs de Braziliaanse kust zeggen meer dan genoeg. De dieren zien er dolgelukkig uit nu hun leefgebied minder door mensen wordt geteisterd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock. 

Lees meer

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien