Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Dit betaal je voor een wandeling door de privétuin van prins Charles

Prins Charles is een groot natuurliefhebber. De afgelopen 38 jaar heeft hij bij zijn buitenhuis Highgrove schitterende, ecologisch verantwoorde tuinen aan laten leggen: de Highgrove Royal Gardens.

Wist je dat je als gewone sterveling ook door die privétuin van de Britse royal kunt lopen? En dat zelfs tegen een best wel schappelijk prijskaartje.

Advertentie

Op tijd boeken
Met het lenteweer voor de deur, openen ook de deuren van prins Charles’ privétuin voor het publiek. Meestal is het toegankelijk van april tot oktober, maar je kunt op geselecteerde data ook al geluk hebben in februari en maart. Je moet hoe dan ook van tevoren boeken – en snel ook, want vol is vol. Voor een 2 uur durende rondleiding met een groep betaal je £ 27,50 (zo’n € 32,-) per persoon. Best betaalbaar nog, toch?

Champagne en thee
Ga je voor de champagne tea tour, waarbij je champagne en thee te drinken krijgt, dan betaal je £ 79,95 (bijna € 94,-) per persoon, of £ 155 pond (€ 182,-) per koppel. Wil je liever een privétour? Dan wordt het prijskaartje echt riant en zul je £ 450 (€ 528,-) neer moeten tellen.

Foto’s verboden
Alle opbrengsten van de rondleidingen gaan naar het Prince of Wales’s Charitable Foundation, een goed doel dat lokale projecten in Engeland steunt, zo valt op de site te lezen. En ja, in principe is iedereen welkom in Charles’ privétuin, mits je 12 jaar of ouder bent en je je kunt legitimeren. Foto’s maken is ten strengste verboden en je moet je telefoon uitzetten als je je op het landgoed begeeft. Helaas is het Highgrove-huis niet voor publiek toegankelijk. Dus de kans dat je prins Charles en Camilla in levenden lijve treft, is heel klein.

Combineer je bezoek aan de Highgrove Royal Gardens met deze volledig verzorgde 11-daagse rondreis langs de mooiste stukjes van Engeland: 

11-daagse rondreis met de auto door Engeland
11-daagse rondreis met de auto door Engeland
Vanaf € 785,- p.p.
Meer info

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Town & Country, Highgrove Royal Gardens. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien