Spectaculair: Na de warme chocolade-bom is er nu ook het 'thee-bommetje'

Misschien heb je de warme chocolademelk-bom al eens voorbij zien komen op de social media-kanalen. Het holle bolletje chocola valt uiteen zodra het in contact komt met warme melk. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook vrij spectaculair uit.
Datzelfde trucje kun je nu ook uithalen met thee.
De thee-bommetjes zien er op het eerste oog uit als een mysterieuze kristalballen. Transparant, en soms zelfs voorzien van glitter. Deze bommetjes zijn een leuke variant als je niet zo’n zoetekauw bent, maar wel nu de tijd en zin hebt om van een warm drankje een klein feest te maken.
Tekst gaat verder onder afbeelding.
Dit bericht bekijken op Instagram
Zelf maken
Bovendien maak je die bommetjes vrij simpel zelf. De ideale activiteit voor een gure zondagmiddag en lekker om mee op te warmen na een winterse wandeling. Zó maak je zelf zo’n hypnotiserend thee-bommetje.
Tekst gaat verder onder video.
@thestationbakeryDetailed tutorial coming soon!#teabomb #teabombs #teaglobe #teaglobes #WhatILearned #desserttiktok #perfectgifts #newyear
Wat je nodig hebt:
- Een kopje isomalt korrels (een kunstmatige zoetstof);
- Een siliconen bakblik met zes (halve) bolletjes van ongeveer 70 mm;
- Kleurstof (eetbaar, uiteraard);
- Een zakje kruidenthee;
- Gedroogde bloemen.
Het stappenplan:
1. Smelt de isomalt korrels op een medium hoog vuur in een hittebestendige pan. Verspreid de korrels over de bodem door de pan zachtjes te schudden, niet roeren.
2. Als het mengsel helder en vloeibaar is, verdeel je het over twee bolletjes in het bakblik. Het mengsel is heet maar koelt snel af, dus werk snel.
3. Geef het mengsel een kleurtje met de kleurstof die je in de rondjes drupt en vervolgens door roert.
4. Eenmaal gemixt, gebruik je een metalen lepel waarmee je de bovenkant van de vorm glad maakt en zeker weet dat er geen gaatjes of lucht tussen zit. Laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Als het mengsel is uitgehard, haal je één half bolletje uit de vorm. Aan het bolletje dat nog in de vorm zit, voeg je het theezakje en eventueel de droogbloemen toe.
6. Met een pan verwarm je de randjes van het halve bolletje die je uit de vorm hebt gehaald zodat je die straks makkelijk op het andere halve bolletje kunt plakken.
7. Plaats het bovenste halve bolletje op het halve bolletje dat nog in de vorm zit en haal daarna het volledige bolletje uit de vorm. Tadaa!
Dit bericht bekijken op Instagram
Voor de grote show hoef je dan alleen nog maar het thee-bommetje in heet water te leggen. Wie zei dat dry january saai is?
Toch meer een zoetekauw? Met deze tips maak je warme chocolademelk nóg lekkerder.
lees ook
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!
Bron: Glamour UK | Beeld: TikTok