Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Weerbericht: we gaan warme dagen met hoge zonkracht tegemoet

Goed nieuws als je de trotse bezitter bent van een tuin, balkon of dakterras: het blijft de komende dagen prachtig weer. In Limburg kan de temperatuur woensdag al oplopen tot 25 graden. 

En dat is aan de vroege kant voor de tijd van het jaar. Op wat sluierwolken na wordt het ook donderdag wederom een prachtige dag met hoge temperaturen. In het noorden stroomt echter frissere lucht binnen waardoor het daar ‘maar’ 16 graden wordt. Het zuiden kan rekenen op temperaturen tot 23 graden.

Advertentie

Blijf thuis

Allemaal leuk en aardig, maar het advies is en blijft: blijf thuis. Geniet dus van dat zonnetje, maar wel op een verantwoorde manier. Vergeet je ook niet in te smeren als je in de tuin gaat zitten. Omdat er weinig stofdeeltjes in de lucht zitten, is de zonkracht sterk. In het zuiden is er een zonkracht 5. Dat houdt in dat je al binnen 15 minuten kunt verbranden. Voor de rest van Nederland geldt zonkracht 4, maar ook dat betekent goed insmeren: je kunt alsnog binnen 25 minuten flink rood kleuren.

Pasen kent overigens 2 gezichten. Het gaat warm van start, maar later wordt de gevoelstemperatuur frisser. Op zondag zijn tijdens die overgang buien mogelijk, waarbij een klap onweer niet is uitgesloten.

Hooikoorts

Hooikoortspatiënten komen er iets minder goed vanaf. Er zitten behoorlijk wat pollen in de lucht. Dat kan weer leiden tot veel niezen. Voor hen geldt al helemaal: loop zo min mogelijk risico en blijf thuis. Zo kun je via je nies niet (onbewust) een virus verspreiden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Lees meer

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien