Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

8x zo zorg je voor warmte in huis zónder de verwarming aan te zetten

Nu we veel meer tijd thuis doorbrengen, liggen onze stookkosten ook een stuk hoger. Voor iedereen die geen zin heeft om in een ijskoud huis te zitten, maar ook liever niet de verwarming constant aanzet, hebben we daarom een paar handige tips op een rijtje gezet.

Zo zit je er deze winter op een goedkope manier tóch nog warmpjes bij.

Advertentie

1. Ga iets bakken in de oven

Met deze tip sla je twee vliegen in één klap: je zorgt namelijk voor warmte in huis en je hebt ook meteen iets lekkers voor bij de koffie. Win-winsituatie toch? Bak een lekkere taart of cake en laat de oven na afloop openstaan. Zo stroomt de warmte uit de oven lekker de keuken of woonkamer in en stijgt de temperatuur zeker met een paar graden.

2. Drink iets warms

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand, maar geloof ons: hij werkt áltijd. Zeker als je het een beetje koud hebt is het verstandig om een kop warme thee, koffie of chocolademelk te maken. Dan kun je je handen opwarmen aan de kop en terwijl je drinkt, warmt de rest van je lichaam ook lekker op.

3. Kleed jezelf warm aan in laagjes

Als je het snel koud hebt, is het verstandig om met lekker veel laagjes te werken. Dit werkt veel beter dan alleen een warme trui aan te trekken. Dus draag bijvoorbeeld over je beha een hemdje, daarover een shirtje met lange mouwen en dáárover nog een dikke trui. Wedden dat je het meteen veel warmer hebt en dat het niet meer nodig is om de verwarming aan te zetten?

4. Zorg voor iets warms aan je voeten

Wist je dat koude voeten bepalend zijn voor je hele gevoelstemperatuur? Het is dan ook belangrijk dat je vooral je voeten zo warm mogelijk houdt, dan heeft de rest van je lichaam het ook minder snel koud. Zorg daarom voor lekkere warme sloffen of dikke huissokken.

5. Bouw jezelf in op de bank

Hoe groter de ruimte is waar je je in bevindt, hoe kouder je het zult hebben. Kruip daarom lekker op de bank en bouw je het als het ware in met een dekentje en allemaal kussens. Je zult merken dat je het een stuk minder koud hebt.

6. Steek wat kaarsen aan

Kaarsen staan niet alleen hartstikke gezellig, ze brengen ook nog eens veel warmte met zich mee. Steek daarom lekker veel kaarsen aan als je het koud hebt. Vooral in kleinere ruimtes zul je een verschil merken qua temperatuur!

7. Doe wat gloeilampen aan

Wist je dat de gemiddelde gloeilamp 95 procent van zijn energie afgeeft in de vorm van warmte tegenover vijf procent aan licht? Het is dan ook een goede warmtebron als je het koud hebt!

8. Doe de gordijnen dicht

Als je het snel koud hebt, is het verstandig om de gordijnen in je huis zo vroeg mogelijk dicht te doen. Gordijnen geven namelijk nog een extra beschermlaagje achter het glas tegen de kou. Door ze dicht te doen laat je de kou buiten en zorg je ervoor dat de warmte binnenblijft. Zo hoef je niet per se de verwarming elke keer aan te zetten.

Koude handen? Zó maak je kleine hittepitzakjes voor onderweg: 

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Wikihow, Leukegeit. Beeld: iStock
Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien