We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Dit is de reden waarom je de wasmachine beter niet in de keuken kunt zetten

Wanneer je geen zolder, aparte ruimte of bijkeuken hebt, zit er maar één ding op: de wasmachine komt in de keuken te staan. Volgens experts is dat nou juist de plek waar je beter geen wasmachine neer kunt zetten.

De Amerikaanse presentatrice Kirstie Allsopp plaatste op Twitter een bericht over wasmachines in de keuken. Ze schrijft: “Ik wil er alles aan doen om wasmachines uit de keuken te krijgen, dat is echt smerig.” Ze kreeg veel reacties, veel mensen waren het met haar eens, maar veel mensen zeiden ook niet anders te kunnen omdat ze geen ruimte hebben.

Advertentie

Bacteriën
Hoe erg is het nou eigenlijk echt om de wasmachine in de keuken te zetten? Volgens een rapport van het International Scientific Forum on Home Hygiene kun je ziek worden door vieze was. Verschillende bacteriën kunnen zich verplaatsen door de was waardoor je ziek kunt worden. Wanneer de wasmachine in de keuken staat, kunnen die bacteriën hier ook terecht komen en dat is iets wat je écht niet wilt. Om nog maar niet te beginnen over de bacteriën in ondergoed.

Aanrecht
Die bacteriën komen natuurlijk niet zomaar in het eten terecht, maar we kunnen ons voorstellen dat wanneer de wasmachine in de keuken staat, je was soms even snel op het aanrecht legt. Mocht je dus geen ruimte hebben om de wasmachine ergens anders neer te zetten, denk er dan altijd aan dat je het niet op het aanrecht legt én was je handen nadat je de wasmachine aan hebt gezet zodat er geen bacteriën bij het eten kunnen komen.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.co.uk. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien