Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is de reden waarom je de wasmachine beter niet in de keuken kunt zetten

Wanneer je geen zolder, aparte ruimte of bijkeuken hebt, zit er maar één ding op: de wasmachine komt in de keuken te staan. Volgens experts is dat nou juist de plek waar je beter geen wasmachine neer kunt zetten.

De Amerikaanse presentatrice Kirstie Allsopp plaatste op Twitter een bericht over wasmachines in de keuken. Ze schrijft: “Ik wil er alles aan doen om wasmachines uit de keuken te krijgen, dat is echt smerig.” Ze kreeg veel reacties, veel mensen waren het met haar eens, maar veel mensen zeiden ook niet anders te kunnen omdat ze geen ruimte hebben.

Advertentie

Bacteriën
Hoe erg is het nou eigenlijk echt om de wasmachine in de keuken te zetten? Volgens een rapport van het International Scientific Forum on Home Hygiene kun je ziek worden door vieze was. Verschillende bacteriën kunnen zich verplaatsen door de was waardoor je ziek kunt worden. Wanneer de wasmachine in de keuken staat, kunnen die bacteriën hier ook terecht komen en dat is iets wat je écht niet wilt. Om nog maar niet te beginnen over de bacteriën in ondergoed.

Aanrecht
Die bacteriën komen natuurlijk niet zomaar in het eten terecht, maar we kunnen ons voorstellen dat wanneer de wasmachine in de keuken staat, je was soms even snel op het aanrecht legt. Mocht je dus geen ruimte hebben om de wasmachine ergens anders neer te zetten, denk er dan altijd aan dat je het niet op het aanrecht legt én was je handen nadat je de wasmachine aan hebt gezet zodat er geen bacteriën bij het eten kunnen komen.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.co.uk. Beeld: iStock.

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien