Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Hoe gaat het weer er in de maand november uitzien?

De maand november staat voor de deur en dus zijn we benieuwd wat het weer gaat doen deze maand. Hebben we nog kans op de laatste nazomerdagen of is de herfst écht in volle gang?

De afgelopen periode was nog vrij zacht, maar daar lijkt vrij abrupt verandering in te komen. Althans, de temperatuur. Gelukkig zal de neerslag wel minder worden vergeleken oktober.

Advertentie

Nog zo’n natte maand?
“Landelijk gemiddeld valt deze novembermaand ongeveer de normale hoeveelheid neerslag van 82 mm en de gemiddelde temperatuur in De Bilt komt uit rond 7,5 graden tegen 6,7 normaal”, aldus meteoroloog Yannick Damen van WeeronlineAan de kust zal de meeste regen vallen en is het natter dan normaal, terwijl het in het oosten en zuidoosten iets droger is dan gebruikelijk.

Temperaturen
In november maakt de temperatuur een flinke duik. “Overdag is het aan het begin van de maand nog 11 graden en aan het einde nog slechts 7 à 8 graden. Ook ’s nachts wordt het kouder: 6 graden aan het begin van de maand en 3 graden eind november.” Dat betekent dat de kans op nachtvorst tijdens heldere nachten toeneemt.

Einde van de maand
Voor de laatste tien dagen schetsen de computermodellen een toenemende kans op hogedrukinvloeden. “Daarbij stroomt koudere lucht vanuit Noord-Europa uit over ons land en neemt de neerslagkans af. Wolkenvelden en enkele buien vanaf de Noordzee blijven wel mogelijk”, legt hij nogmaals uit in deze video. Overdag zal het aan het einde van de maand zo’n 8 graden zijn en daarmee iets lager dan normaal.

Het lijkt er dus op dat de herfst echt begonnen is. En daar passen we graag onze tuin op aan. Bijvoorbeeld met deze herfstbloeier, die je tuin omtovert tot een lichtblauwe bloemenzee:

Het Libelle Breiboek bevat 35 breipatronen die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden om jezelf helemaal klaar te stomen voor de koudere dagen:

Libelle Breiboek
Libelle Breiboek
€ 9,95
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien