Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Nog steeds weinig zon: zo ziet het weer in de maand augustus eruit

Precies een jaar geleden hadden we te maken met de warmste dag ooit gemeten. Dit jaar is het nog ver te zoeken met zomerweer. Terwijl we er juist nu snakken naar zomerse temperaturen, omdat veel mensen in Nederland vakantie vieren. Helaas ziet de maandverwachting voor augustus er ook nog niet heel zomers uit.

Weeronline heeft een voorspelling voor het weer in augustus 2020. Zoals het er nu naar uitziet krijgen we in augustus wisselend zomerweer en daarmee lijkt de maand een beetje op juli, aldus Weeronline.

Advertentie

Weerbericht augustus: wisselvallig

Periodes van een aantal dagen met warm en zonnig weer worden ook in augustus afgewisseld door koele dagen met buien. Het verschil met juli is wel, dat er deze augustusmaand naar verwachting meer droge dagen zijn dan dagen met buien. Helaas voor vakantievierders: wekenlang droog en zonnig weer, zoals afgelopen lente, lijkt er niet in te zitten.

Toch warme dagen in augustus

Er is wel een kans op een aantal hete dagen, waarbij het 30 graden en meer kan worden, maar zoals het er nu uitziet zijn deze veruit in de minderheid. Een groot deel van de tijd is het, zoals Weeronline dat noemt, ‘gewoon aangenaam zomerweer’ met normale temperaturen tussen 20 en 25 graden.

Kortom: op de meeste dagen is het prima weer voor uitstapjes, maar niet om op het strand te bakken. Een standwandeling of pootje baden kan heerlijk zijn komende maand. “Het zeewater is in augustus namelijk altijd op zijn warmst met een graad of 20”, schrijft Weeronline.

Veel plaatselijke buien

Als het gaat regenen komende maand, zullen dat vooral plaatselijke buien zijn. Vooral in de westelijke en noordwestelijke kustgebieden kan het kletsnat zijn. Dat komt door het warme zeewater, waardoor er in die regio forse buien kunnen ontstaan. In het zuiden en oosten zal het droger zijn dan in de kustprovincies.

Temperatuur augustus 2020

De gemiddelde temperatuur overdag ligt waarschijnlijk tussen de 21 en 24 graden, vrij normaal voor de tijd van het jaar. ’s Nachts daalt de temperatuur in augustus naar 11 tot 15 graden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien