Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

7 graden warmer dan normaal: zo groot is de kans op 100e officiële warme dag

Het wordt zaterdag en zondag vrij warm voor de tijd van het jaar. Met temperaturen rond de 21 en 22 graden is het bijna zomers te noemen.

Normaal gesproken wordt het half oktober zo rond de 15 graden maar daar mogen we zaterdag en zeker zondag maar liefst 7 graden bij optellen. In het zuidoosten van het land kan het zelfs 23 graden worden.

Advertentie

Regen en nog eens regen
Met een maximumtemperatuur van 20 graden in de Bilt wordt het de 99ste officiële warme dag van het jaar. Dat is nogal wat. En de kans op een 100e warme dag dit jaar? Die ligt nu rond de 10 procent, omdat het kwik waarschijnlijk wel iets gaat dalen vanaf maandag. Maar in het begin van de week blijft het wel zonnig en droog, dus wie weet tikken we alsnog die 20 graden aan.

Naast dat het warm is, is het ook nat. Er valt meer neerslag dan gebruikelijk is voor de tijd van het jaar: ongeveer 10 tot 30 mm bovenop de gemiddelde waarde wordt er voorspeld. Pas in de laatste 10 dagen van oktober wordt het wat droger weer.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien