Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dít is de weersverwachting van zomer 2020 volgens deskundigen

Hoe dichter we bij de warmere maanden komen, hoe vaker we ons gaan afvragen: wát kunnen we weersgewijs verwachten?

Moeten we onze plannen voor een staycation in Nederland bijstellen, of wordt het net zoals in 2018 en 2019 prima vertoeven in ons niet zo koude kikkerlandje? Meteoroloog Yannick Damen geeft toe dat het “nog een beetje koffiedik kijken is”, maar hij kan al een aantal voorzichtige voorspellingen doen.

Advertentie

Juni, juli en augustus

“Zoals het er nu naar uitziet is de kans op heet en droog weer in juni het grootst en neemt in juli en augustus de kans op koeler weer met buien toe”, aldus Damen. Het warme en droge weer deze lente is geen garantie voor een snikhete zomer, stelt hij.

Regen

Of deze zomer nat of droog wordt, hangt nog van de windrichting af. Een warme Noordzee verdampt meer vocht, wat in veel buien resulteert. De seizoensmodellen gaan tot nu toe helaas uit van dit natte scenario. Maar zijn er hogedrukgebieden (zoals de zomers van 2018 en 2019), dan zal een warme Noordzee geen rol spelen en gaan we juist een droge zomer krijgen. Dat is nog even afwachten, dus.

Maar voor nu zit er niks anders op dan de natte dagen ontvluchten op warme bestemmingen:

8-daags arrangement Kreta
8-daags arrangement Kreta
v.a. € 689,- p.p.
Bekijk hier

Dokter Rutger geeft 3 tips voor een winterdip:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: ANP

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien