Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

"Wees jezelf, gelóóf in jezelf!"

Tijdens TedxAmsterdamWomen, donderdag 6 december in Amsterdam, sprak een reeks inspirerende vrouwen het publiek toe over het thema ‘Bridging the gap’. Libelle’s Barbara was erbij.

Wees jezelf, gelóóf in jezelf! Zo had het merendeel van de vrouwelijke sprekers het thema Bridging the Gap geïnterpreteerd. Niet nieuw, maar wel ontroerend als bijvoorbeeld meervoudig wereldkampioen snowboarden én kankerpatiënt Bibian Mentel dat vertelt. Een staande ovatie kreeg ze – als enige – na haar hartstochtelijke pleidooi voor een positieve levenshouding en dromen volgen. Minstens even aangrijpend was het verhaal van de 29-jarige Nadia Nadim: op haar tiende met haar moeder en zusjes gevlucht uit Afghanistan, opgevangen in Denemarken, als voetbaltalent opgevallen, gescout voor het nationale damesvoetbalteam en maar liefst 73-voudig international, inmiddels spits van Manchester City én afgestudeerd dokter. Als zó’n meisje je vertelt dat je écht meer kunt bereiken dan je ooit had durven dromen, maakt dat indruk.

Advertentie

Minister van Onderwijs
Onze eigen minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven deed overigens ook een goede duit in het zakje. Ze stelde zich kwetsbaar op door te vertellen over de reactie van haar ouders toen ze zwanger bleek en niet van plan minder te gaan werken. Dat ze het toch volhield, samen met haar man, dat ze een voorbeeld wil zijn voor de generatie meisjes na haar, dat ze het er voor over heeft gehad en dat er maar één moment was dat ze zich écht een slechte moeder voelde omdat ze haar dochtertje vergat op te halen. “Ik zal dat gebogen hoofdje nóóit vergeten.”

Amsterdam Women of the Year – Startup Award 2018
Hulde aan Diem Do, die met haar startup Code Gorilla de Ted x Amsterdam Women of the Year – Startup Award 2018 won. Do stoomt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (nieuwkomers, mensen met een handicap, 50+-ers of vrouwen die lang werkloos zijn geweest) klaar voor een baan in de IT.

Tekst: Barbara Scheemann. Beeld: ANP

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Zo ziet deze week (7 april t/m 14 april) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien